18.10.2021-09:58 (Son Güncelleme:18.10.2021-10:50)

CHP-HDP Pazarlıkları Sürüyor Öcalan Serbest Kalabilir!

CHP ile HDP arasındaki oy pazarlığı sürüyor. Kaynaklar önümüzdeki günlerde ittifakların farklı bir boyuta taşınacağını söylüyor.

Yeni Anayasa çalışmaları sızan CHP ve HDP'de Öcalan pazarlığı sürüyor. HDP gelecek seçimlerde sandık desteği karşılığında, terörist başının serbest bırakılmasını istiyor.

CHP ile HDP'nin ortak yürüttüğü yeni anayasa çalışmaları ifşa oldu. CHP ile HDP Abdullah Öcalan'ın hapisten çıkarılması pazarlığı yapıyor. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya'nın ortaya attığı iddialara göre, önümüzdeki günlerde ittifakların yeni bir boyuta taşınacağını, HDP'nin oy desteği karşılığında Abdullah Öcalan'a ev hapsi isteyerek CHP'ye baskı yaptığını iddia etti.


AMAÇLARI ERDOĞAN'I DEVİRMEK

AK Parti Genel MKYK Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, kapalı kapılar ardında seçim pazarlıkların yapıldığını ve karanlık ittifakların kurulduğunu söyledi. CHP’nin kendi özünden koptuğunu belirten Ayvalı, sözlerini şu şekilde devam etti; "Erdoğan karşıtlığında birbirleriyle ilgisiz, zıt kutuplar konsolide oldu. Deniz Baykal’a kurulan tuzak sonrası startı verilen süreç CHP’yi dönüştürmeye devam ediyor. Parti ulusalcı çizgiden tamamen uzaklaştı. Öcalan konusunu ya da Suriye’de atılacak millî güvenlik amaçlı adımları HDP ile konuşmaları da bunun göstergesidir. Şu an kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerde alınan kararlar ve CHP’nin verdiği taahhütleri yine Erdoğan karşıtlığı üzerinden ve yüzde 50+1 barajı ile anlatacaklar. Eski sistem olsa direkt olarak TBMM’yi sabote ederek hükûmeti devirme yoluna giderlerdi. Şimdi durum farklı’’


HDP SÖYLÜYOR CHP TAMAM DİYOR

HDP’nin oy karşılığı CHP’ye şartlarını dayattığını belirten Ayvalı oy pazarlığı yapmanın doğru olmadığını vurgularken sözlerini şu şekilde noktaladı; "Terörist başı üzerinden yapılan pazarlık başta olmak üzere HDP’nin tüm taleplerine CHP ya sessiz kalıyor ya da da kabul ediyor. Çok yakında tabanı alıştırma egzersizlerine şahit olacağız. Tüm olan biten bir siyaset dizaynı ve politik mühendislik. Türk halkı bunu görmeli" diye konuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr