18.06.2021-16:55 (Son Güncelleme:18.06.2021-17:27)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Marmara Denizi 10 Gün Öncesinden Daha Temiz

8 Haziran tarihinde tüm Türkiye'nin seferber olduğu müsilaj temizliğine dair Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara Denizi'nde 8 Haziran tarihinde başlatılan, tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu müsilaj çalışmalarına dair Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı önemli açıklama da Marmara Denizi’nin 10 gün öncesinden daha temiz olduğunu ifade etti.

Marmara Denizi'nin diğer denizlere göre daha fazla ısındığını belirten ve dikkatle altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplanan müsilaj miktarını da açıkladı.

255 NOKTADA MÜSİLAJ TOPLANIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Marmara’nın kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz. 255 noktada müsilaj toplanıyor. Şu ana kadar da 3 bin 580 metreküp müsilaj temizlendi. 1550 arkadaşımız çalışıyor.'' diye konuşmalarına devam etti.

12,5 MİLYON İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Marmara Denizi'ni kirleten işletmelere dair de denetimlerin daha sık yapıldığını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Bugüne kadar denizi kirlettikleri belirlenen işletmelerle ilgili 4 bin 41 denetim yapıldı. 8 işletmeye kapatma cezası verildi. 12,5 milyon lira idari para cezası kesildi. Bu işletmelerden 3’ü Yalova’da, 3’ü Balıkesir’de ve 2’si Tekirdağ’da.''

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr