03.05.2019-15:03 (Son Güncelleme:03.05.2019-15:13)

Büyük Çamlıca Camii Açılıyor

63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak planlanan Büyük Çamlıca Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifi ile açılıyor.

Açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte resmi davetliler ve vatandaşlar cuma namazı için camiye geldi.

Açılış sebebi ile camiye çıkan alanlarda yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Buraya gelen vatandaşlar, görevlilerin yönlendirmesi ve arama noktalarından geçerek camiye girdi.

Büyük katılımın olduğu açılış töreni nedeni ile çok sayıda sağlık ekibi de camide hazır bekliyor.

Türk bayraklarıyla donatılan caminin açılış töreni öncesi, sabah vakitlerinden itibaren İstanbul Müftülüğü’nün görevlendirdiği hocalar ile Filistin ve Mısır'dan gelen hafızlar, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve ramazan ayıyla ilgili okuduğu hutbeden cuma namazını kıldırdı.

Cuma namazı sonrası caminin resmi açılış törenine geçildi.

AÇILIŞA ÇOK SAYIDA YABANCI DEVLET ADAMI KATILIYOR

Açılışa, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim İştiyye, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Libya Meclis Başkanı Halid Elmeshri, Tunus El Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi katılıyor.

Törende ayrıca, Kazakistan Müftüsü Serikbay Oraz, Özbekistan Müftüsü Osman Alimov, Irak Fıkıh Alimleri Birliği Başkanı Adulvahab Ahmed Hasan, Azerbaycan Şeyhülislam Yardımcısı Salman Musayev, İran Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Başkanı Mohammadi Araghi Mohsen, Yunanistan'dan müftüler Ahmet Mete ve İbrahim Şerif, Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç, Filistin Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime Said, Katar Din İşleri ve Vakıflar Başkanı Gayt Bin Mübarek'in de içlerinde yer aldığı pek fazlayabancı din adamı da bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr