22.03.2022-09:15 (Son Güncelleme:22.03.2022-14:56)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından diplomasi trafiğine hız veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan 24 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: “Cumhurbaşkanımızın ikili üçlü görüşmeleri olacak. ABD Başkanı Biden ve diğer katılacak liderler ile ikili görüşmeler olacak.” sözlerinde bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından diplomasi trafiğine hız veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan 24 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

30 ülke başkanı katılacak

NATO Liderler Zirvesi'nde, 30 ülkenin devlet ve hükümet başkanları bir araya gelecek.

Olağanüstü nitelikli zirve toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler ele alınacak. Son olarak 16 Mart'ta yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ittifakın Avrupa'nın doğusundaki uzun vadeli konumlanması görüşülmüştü.

Zirveyi duyuran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonuçlarını, Ukrayna'ya güçlü desteğimizi ve güvenliğimizdeki yeni gerçeklik karşısında NATO'nun caydırıcılık ve savunmasının daha da güçlendirilmesini ele alacağız." sözlerinde bulundu.


Başkan Erdoğan, Biden ile görüşecek

24 Mart Perşembe günü Başkan Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin olarak:> "Cumhurbaşkanımızın ikili üçlü görüşmeleri olacak. ABD Başkanı Biden ve diğer katılacak liderler ile ikili görüşmeler olacak." ifadelerinde bulundu.

Türkiye'nin diplomasi trafiğinin de devam ettiğini ifade eden Kalın: "Benim de yarın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan ile görüşmem olacak" açıklamasını yaptı.

Başkan Erdoğan'ın diplomasi trafiği

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta iki ülke liderleri olmak üzere birçok ülke lideriyle görüşme yaparak diplomasi kanalıyla ateşkesin önemine dikkat çekti.

Rutte Türkiye'ye geliyor

Bugün, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Türkiye'ye geleceği ve ziyaretlerde bulunacağı bildirildi.

Ziyarete ilişkin >yapılan açıklamada: "Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 22 Mart 2022 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, Türkiye- Hollanda ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; iş birliğinin daha da ileri taşınmasına yönelik olarak atılabilecek adımlar değerlendirilecektir. Gerçekleşecek görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, başta Ukrayna olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da planlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada: "Hollanda Krallığı Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle 22 Mart 2022 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde Türkiye-Hollanda ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; iş birliğinin daha da ileri taşınmasına yönelik olarak atılabilecek adımlar değerlendirilecektir. Gerçekleşecek görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca başta Ukrayna olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da planlanmaktadır." ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr