16.07.2020-17:45 (Son Güncelleme:16.07.2020-17:41)

Başak Parlak Nereli?

Güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Başak Parlak'ın hayatı merak ediliyor. Peki, Başak Parlak kimdir? Başak Parlak nereli? sorularının yanıtı haberimizde...

Ünlü oyuncu Başak Parlak, rol aldığı Şevkat Yerimdar, Süpürrr! ve Neva adlı projeler ile tanındı. Başak Parlak hakkında merak edilen konulardan bir tanesi “Başak Parlak nereli”dir.
Bu yazımızda, Başak Parlak’ın nereli olduğunu açıklarken aynı zamanda hayatı ve kariyeri ile ilgili bilgiler de verdik.

Başak Parlak’ın Yaşam Öyküsü Nasıldır?

Başak Parlak nereli sorusunun cevabını vermeden önce hayatı hakkında kısa bir bilgi edinelim. Başak Parlak 3 Kasım 1989 tarihinde dünyaya geldi. 30 yaşındadır.
Maltepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

Başak Parlak’ın Kariyeri Nasıl İlerledi?

Başak Parlak, 1996 yılında, “Sır Kapısı” adlı televizyon dizisinde Ceren rolünü canlandırarak profesyonel oyunculuk kariyerine başladı.

Ardından, 2003 yılında yayınlanan “Zalim” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Dizinin oyuncu kadrosunda Ali Emre Ateş, Ceyda Düvenci ve Zafer Ergin yer alıyordu.

Başak Parlak, oyunculuk kariyerine 2004 yılında yayınlanan “Büyük Buluşma” adlı televizyon dizisi ile devam etti.

Ardından, 2005 yılında yayınlanan “Emret Komutanım” adlı televizyon dizisinde Jennifer rolüne hayat verdi.

2006 yılında yayınlanan “Acı Hayat” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Dizinin oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Selin Demiratar, Gökcan Gökmen, Ekin Türkmen, Murat Soydan ve Meral Orhonsay gibi oyuncular yer aldı. Dizide Başak Parlak ise Gizem karakterine hayat verdi.
Başak Parlak nereli sorusunun cevabı merak edilen oyuncu, 2008 yılında yayınlanan “Serçe” isimli televizyon dizisinde Mine Aslan karakterine hayat verdi.

2007 ve 2008 yılları arasında “Doktorlar” adlı televizyon dizisinde İrem karakterini canlandırdı. Yayınlandığı dönemde büyük ilgi toplayan ve hala televizyon kanallarında tekrar yayınları çıkan Doktorlar dizisinin oyuncu kadrosunda Kutsi, Bekir Aksoy, Melike Güner, Yasemin Ergene, Yağmur Atacan ve Yeşim Ceren Bozoğlu gibi oyuncular yer aldı.

Başak Parlak, 2009 yapımlı komedi ve romantik film türünde olan “Süpürrr!”de Naz karakterine hayat verdi. 2010 yılında “Mahpeyker- Kösem Sultan” adlı tarih filminde Turhan Sultan karakterini oynadı.

Başak Parlak, 2011 yılında yayınlanan “Papatyam” adlı televizyon dizisinde Sıla karakterini oynadı. 2012 yılında yayınlanan “Böyle Bitmesin” adlı televizyon dizisinde rol aldı.
Parlak, 2013 yılında yayınlanan “Fatih Harbiye” adlı televizyon dizisinde Rüya karakterini canlandırdı.

“Fatih” adlı televizyon dizisinin ilk bölümünde rol aldı. 2013 yapımlı “Neva” adlı sinema filminde Şükrü Özyıldız ile başrolü paylaştı. Bu filmde Neva karakterine hayat verdi.

2013 yılında gösterime giren “Şevkat Yerimdar” adlı sinema filminde Pelin karakterine hayat verdi.

2015 yılında “Sevdam Alabora” isimli televizyon dizisinde Banu karakterini canlandırdı.

2016 yılında yayınlanan “Kış Güneşi” adlı televizyon dizisinde Seda karakterine hayat veren Başak Parlak, bu dizide 18 bölüm boyunca rol aldı.

2017 ve 2018 yılları arasında televizyon dizisi olarak yayınlanan “Şevkat Yerimdar” dizisinde rol aldı.

Başak Parlak Nereli?

Başak Parlak nereli: Ünlü dizi oyuncusu Tekirdağlıdır. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde dünyaya geldi.



DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr