22.09.2021-09:20 (Son Güncelleme:22.09.2021-09:32)

Avustralya’da 5,8 Büyüklüğünde Deprem!

Gelen son dakika haberlerine göre Avusturalya’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddetti ise korkuttu.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Avusturalya’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde birçok ev hasar gördü.

AVUSTURALYA’DA MEYDANA GELEN 5,8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM KORKUTTU

Avustralya'nın Victoria eyaletinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti ise birçok evin hasar almasına yol açtı. Yetkililerden gelen bilgiler doğrultusunda Avustralya’nın başkenti olan Melbourne’deki 46 bina depremden dolayı hasar gördü. Deprem vatandaşlara ise büyük korku yaşattı.

AVUSTURALYA’DA MEYDANA GELEN 5,8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDE 46 BİNA HASAR GÖRDÜ

Avustralya'nın Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı James Merlino depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Merlino açıklamasında ‘Merkez üssü Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’ün yaklaşık 180 kilometre kuzeydoğusundaki Mansfield bölgesi olan ve yerin 10 kilometre derinliğinde 5,8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Büyüklüğü önce 6,0 olarak açıklanan daha sonra da 5,8’e düşürülen depremin Melbourne’ün Kensington, Ascot Vale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote ve West Melbourne semtlerinde 46 binanda hasara neden oldu. Söz konusu hasarların çoğu küçük çaptadır. Eyalette başka bir hasar olup olmadığının tespiti için helikopter görevlendirildi. Artçı sarsıntılara karşı vatandaşlardan dikkatli olmalarını istiyorum. Elimizde şu aşamada herhangi bir yaralanma raporu yok’ ifadelerine yer verdi.

DEPREMDEN DOLAYI BAZI OFİS ÇALIŞANLARI DIŞARI ÇIKARTILDI

Deprem Avustralya'nın Victoria eyaletinde sabah saatlerinde meydana geldi. Deprem kentte korku havasının yayılmasına sebep oldu. Birçok vatandaş kendini dışarıya attı. Bazı ofislerde çalışanlar geçici olarak dışarı çıkartıldı. Bu sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli depremin Victoria eyaletinin yanı sıra Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya ve Avustralya Başkent Bölgesi’nde de hissedildiği açıklandı. Avustralya’nın NSW eyaletinin Newcastle kentinde 28 Aralık1989 yılında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 13 kişi hayatını kaybetmiş, 160 kişi de yaralanmıştı. Bugün meydana gelen depremde ise yetkililerden gelen bilgiler doğrultusunda Avustralya’nın başkenti olan Melbourne’deki 46 bina depremden dolayı hasar gördüğü bilgisine ulaşıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr