28.10.2020-12:01 (Son Güncelleme:28.10.2020-13:19)

Aşının İkinci Dozu Profesöre de Yapıldı

Tüm dünya, aylardır koronavirüs sebebiyle mücadele verirken, aşı çalışmaları devam ediyor. Çin’de geliştirilen ve Türkiye’ye getirilen aşının ikinci dozuna geçildi. 14 gün önce aşının ilk dozunu yaptıran Prof. Dr. Mustafa Gerek'e aşının ikinci dozu yapıldı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle birçok aşı denemesi yapılmaya devam ediyor. Çin’de geliştirilip Türkiye’ye getirilen Kovid-19 aşısının ikinci dozu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek'e uygulandı.

Çin’de geliştirilen aşının Türkiye’de Faz3 çalışmaları kapsamında yapılan gönüllü uygulamaya katılan Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara Hastanesinde 14 gün önce ilk dozu olmuştu ve sürenin dolmasının ardında 2. doz uygulandı. Aşının ikinci dozunu yaptıran Prof. Dr. Gerek, birinci aşı nedeniyle herhangi bir yan etki hissetmediğini belirterek, ‘Bugün aşının ikinci dozunu olduk. Bundan sonraki süreçte ilgili arkadaşlarımız, herhangi bir yakınma olup olmadığını yakından takip edecekler. Bizim de bir takip formumuz var ve o takip çizelgesine gelişmeleri işleyeceğiz. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz’ açıklamalarını yaptı.

RİSKİ PAYLAŞTIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDUK

Aşı yaptırırken iğneyi bile hissetmediğini söyleyen Prof. Dr. Gerek, ’Aşı çalışmasında yer alan meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla ve onlarla bu riski paylaştığımızı göstermek için aşı gönüllüsü olduk. Daha sonra örnekler alınacak ve 6 ay ile 1 yıl arasında değişen bir takip süreci olacak. Bugüne kadar bize yapılan aşıyla ilgili Faz3 çalışmasında ciddi bir yan etki olmamış’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr