13.02.2024-11:38 (Son Güncelleme:16.05.2024-14:10)

Antalya'da şiddetli yağışlar hayatı felç etti: Eğitime ve ulaşıma engel!

Antalya'da etkili olan şiddetli yağışlar, kent merkezi ve çevresinde olumsuz etkilere neden oldu. Saat 15.00'te başlayan yağışlar, gece boyunca şiddetini artırarak devam etti. Yağışlar nedeniyle kent merkezinde birçok bölgede su birikintileri oluştu, alt geçitlerde ve yollarda ulaşım güçlükleri yaşandı. Kırsal bölgelerdeki bazı mahallelerde ise ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Antalya Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde bulunan eğitim kurumlarında 13 Şubat 2024 Salı günü bir gün süreyle eğitime ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, aynı ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelinin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ve merkez ilçelerindeki kreş ve gündüz bakımevlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edildiği ifade edildi.

Motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceği, bu durumun ikinci bir duyuruya kadar devam edeceği kaydedildi. Antalya Havalimanı'nda etkili olan yağışlar nedeniyle iniş yapacak uçaklarda da aksamalar yaşandı. Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak, şiddetli yağış nedeniyle planlanan Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na yönlendirildi. Yağışların etkisiyle oluşan su birikintileri ve yaşanan olumsuzluklarla mücadele edilmeye çalışılırken, meteorolojik şartların yakından takip edildiği belirtildi.

Olumsuz hava şartları ulaşıma engel oldu

Antalya'da etkili olan şiddetli yağışlar, spor karşılaşmaları üzerinde de etkili oldu. Samsunspor'u konuk eden Antalyaspor'un dönüş uçuşunu gerçekleştiren uçak, Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı. Konuyla ilgili olarak Antalyaspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Samsunspor maçı dönüşü kafilemizi taşıyan uçak Antalya'daki olumsuz hava şartları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kalmıştır. Kafilemiz, Gazipaşa'dan kara yolu ile Antalya'ya dönecektir." ifadesi kullanıldı.

Aynı zamanda Antalya Havalimanı'nda herhangi bir olağanüstü durumun olmadığı, hava trafiğinin devam ettiği bildirildi. Öte yandan, şiddetli yağışlar nedeniyle Antalya'da ev, iş yerleri ve araçlarda mahsur kalan birçok kişinin Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından tahliye edildiği aktarıldı. Kepez ilçesine 280 kilogram, diğer ilçelere ise farklı miktarlarda yağış düştüğü belirtilirken, yetkililerin şiddetli yağışların devam edebileceği konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

İstanbul'da metro inşaatında tehlikeli a...

Tarihi an: İlk Türk astronot Gezeravcı'y...

Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravc...

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uz...

İnci Tanelerim dizsiyle meşhur olan pavy...

Uluslararası Demokratlar Birliği Kongres...

Aydın-İzmir otobanında zincirleme kaza:...

Bayraktar’dan dünyada bir ilk! TB3 SİHA...

AK Parti, İstanbul'un yerel seçim şarkıs...

Emniyet Müdürlüğü’nden çakar ve egzoz de...

Başkan Aktaş canlı yayında açıkladı: İst...

Ege Üniversitesi'nde skandal görüntü! Ha...

Türkiye’yi grip salgını etkisi altına al...

Elon Musk’ın Hamarat Optimus robotu tişö...

Güvenlik Analisti Güçlüer’den kritik açı...

Kızılcık Şerbeti'nde final sinyalleri: B...

CHP'de yerel seçim depremi: Salonda Özgü...

İsrail güçlerinden gıda yardımı İçin top...

İzlanda'da yanardağ patlaması: Sivil kor...

Survivor'da olay yaratan görüntüler: İki...

Yaprak Dökümü'yle hafızalara kazınan ünl...

Yalı Çapkını'na falcı Fikret damga vurdu...

Bu masada yok yok: Şafak Sezer, Survivor...

Husi liderinden sert ABD Uyarısı: Hiçbir...

6 yıldır temizlenmeyen mutfağı pırıl pır...

Epstein Adası skandalı yıllar önce Kurtl...

Epstein Adasındaki dehşet de Simpsons ke...

ABD'yi sarsan fırtına! Kuzey Karolina'da...

Herkesi korkutan canlı yayın baskını! Sp...

Dünya gündeminin çok konuşulan Epstein L...