18.08.2021-12:48 (Son Güncelleme:02.02.2025-01:10)

Davalıyla Birlikte Aynı Masada Yemek Yiyen Mahkeme Başkanı Açığa Alındı

Davasına baktığı kişiyle aynı masada yemek yemişti, HSK'nın kararı sonucu mahkeme başkanı açığa alındı.

Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ö.İ’nin davasına baktığı kişi ile aynı masada yemek yediği görüntüler ortaya çıkmıştı. Bu fotoğrafların basında yer alması ile birlikte HSK tarafından soruşturma başlattı. HSK’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda mahkeme başkanı Ö.İ HSK ikinci dairesinin verdiği karar ile açığa alındı.

NELER OLMUŞTU?

Manavgat ilçesinde 2019 Aralık ayında ‘haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak’, ‘dolandırıcılık’, ‘tefecilik yapmak’, ‘kamu kurum ve kuruşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçlarından aralarında 5 yıldızlı otel sahibi de bulunan 8 kişi yakalandı.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi ama daha sonra 6 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şüpheliler için hazırlanan iddianamede E.B., K.B., A.B., V.B., A.R.Ö., A.A., V.E. ile M.A.'nın yanında özel bir bankanın şube müdürü K.Ç. ile A.T.B., F.Ö., F.B., M.İ.T., S.D.G., U.O. ve Y.P.'nin 11 ayrı suçu 48 defa işledikleri ve 84 milyon 527 bin 889 TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.. Şüpheliler hakkında toplam 146 yıldan 491 yıla kadar hapis ve 126 bin güne kadar adli para cezası istendi.

MAHKEME BERAATLERİNE KARAR VERDİ

Duruşmada savcı, sanıkların ‘suç işlemek için örgüt kurmak’ suçundan beraatini istedi. Savcı üç farklı olayla ilgili ise şüphelilerden E.B., A.B., K.B., V.B., F.Ö., V.E., S.D.G., A.R.Ö., A.A. ve M.A.'nın cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme ise 25 Mayıs 2021 tarihinde görülen duruşmada, F.Ö hariç tüm sanıkların delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle beraatine kadar verdi. Mahkeme, F.Ö.'den şikayetçi olan M.B.'ye yönelik 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçunu işlediğini ifade ederek,F.Ö’ye 2,5 yıl hapis ve 750 gün karşılığı 15 bin TL adli para cezası verdi.

AYNI MASADA YEMEK YEMİŞLERDİ

Karara karşı şikayetçilerin avukatları itiraz etti. Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ö.İ ve davada örgüt lideri olarak yargılanan E.B’nin aynı masada karşılıklı otururken fotoğrafları ortaya çıktı. İçki dolu masada kadınların da olduğu fotoğrafta görülüyordu. Fotoğrafın ne zaman çekildiği de belirlenemedi.

Bu fotoğraf üzerine başlatılan soruşturma sonucu ise mahkeme başkanı Ö.İ görevden uzaklaştırıldı.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Fransa'da Macron'a Karşı İlginç Protesto...

İtalya Başbakanı Conte'den Libya'daki At...

'Emine Bulut Gibi Ölmek İstemiyorum'

Gaziosmanpaşa'da Dehşet! Kadını Sopayla...

İran'daki Protestolarda Dikkat Çeken Gör...

Filipinler'deki Taal Yanardağı Faaliyete...

Sürücünün Kontrolünü Kaybettiği Kamyonet...

Bahçeli'den Flaş CHP Açıklaması! Hiçbir...

Meral Akşener: Projeyi Desteklerim

Kim Milyoner Olmak İster'de Bir İlk Yarı...

Fransa'da Hükümet Karşıtı Protestolar Sü...

Bursa'da Silahlı Kavga Kameralara Yansıd...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ABD'nin S...

Bakan Çavuşoğlu: ‘Rusya'dan Beklentimiz...

Pendik'te Tek Atımlık Suikast Silahı Ele...

Başakşehir'de İş Yerinde Yangın

Dr. Ramazan Kurtoğlu: Türkiye Libya'da D...

Trablus'ta Hafter Saldırıları Protesto E...

Yerli Otomobilin Tasarım Hikayesini Konu...

Kızıltaş: Kanal İstanbul 2011'de Açıkla...

Akıncı TİHA Test Uçuşunda 5 Bin Feet İrt...

Beşiktaş'ta Üst Geçide Vinç Çarptı

Donald Trump'tan Düşen Uçak Yorumu! İran...

İstanbul Başakşehir'de Özel Okulda Yangı...

Jandarma alıcı gibi davrandı! 460 Sikkey...

Özkan: Dün Bilim İnsanları İmamoğlu'nu T...

İran'da Düşen Yolcu Uçağı İle Alakalı Fl...