05.03.2021-15:55 (Son Güncelleme:05.03.2021-15:55)

Anadolu Efes'ten CSKA'ya Tarihi Fark!

THY Avrupa Ligi mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, CSKA Moskova karşısında ligin 100-70'lik skorla THY Avrupa Ligi'nin en farklı skoruna imzayı attı.

Temsilcimiz Anadolu Efes bu sezon durdurulamıyor. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nin 28. haftasında CSKA Moskova'yı 30 sayı farkla yendi.

Rus ekibini 70 sayıda tutan temsilcimiz, rakip potaya 100 sayı attı. Lacivert-beyazlılar, CSKA Moskova'ya Avrupa Ligi tarihindeki en farklı mağlubiyetini yaşattı.

CSKA Moskova, daha önce en farklı yenilgisini 2013-2014 sezonunda 26 sayı farkla Fenerbahçe karşısında almıştı.

Sorunlar yaşadığı sezonun ilk yarısında Moskova'da 100-65 kaybeden Anadolu Efes, böylece rakibinden de rövanşı almış oldu. Bu sonuç, temsilcimizin lig tarihindeki en farklı 5'inci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, maç sonu yapmış olduğu açıklamalarda ;

' Herkes geçen seneki seviyemizi bulup bulamadığımızı soruyor. Hayır, geçen senenin üstüne çıkan bir oyun oynuyoruz. Moskova'da 35 sayı farkla yenilmiştik. Farkı bulup bu averajı yakalamak için mücadele ettik. Maçı hiç bırakmadık. Mücadeleye hep devam ettik. Farkı açtık. Hücumda iyiydik, savunmada agresiftik. Oyuncularım sahaya karakter koydu. Moskova'da farklı kaybetmiştik ve o maçtan sonra 2-3 saatlik bir toplantı yapmıştık. Bu akşam gördüm ki oyuncularım o toplantıyı kafalarına kazımışlar. Oyuncularım mükemmel bir oyun ortaya koydular. Avrupa Ligi'ndeki geleceğimiz için bu galibiyet çok önemliydi. ' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr