06.06.2022-21:08 (Son Güncelleme:06.06.2022-21:08)

600 puanlık artış ne demek? Ek göstergede 600 puanlık artış olursa maaşlar ne kadar artar? 600 puanlık yükselme kimleri etkileyecek?

Beştepe'de gerçekleşen Kabine toplantısının sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar geldi. Toplantı konularından biri olan ek gösterge hakkında ise Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi. Bunun üzerineyse 600 puanlık artışın ne demek olduğu merak edilmeye başlandı. '600 puanlık artış ne demek? Ek göstergede 600 puanlık artış olursa maaşlar ne kadar artar?' gibi sorular yanıtlarını ararken 600 puanlık yükselmenin kimleri etkileyip etkilemeyeceği de merak ediliyor.

Bugün gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Ek gösterge hakkında müjde veren Erdoğan'ın ardından 3600 ek göstergede 600 puanlık artış yaşanacağı söylendi. Bunun üzerine ise 600 puanlık artışın ne anlama geldiği merak edilmeye başlandı. Ek göstergede yaşanabilecek 600 puanlık artışın maaşları etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. İşte merak edilenler...

Ek göstergede 600 puanlık artış olursa ne olur?

Gerçekleşen Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunana Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek göster hakkında da müjde verdi. Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltme yaşanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, tüm kamu görevlilerinin yıl başından itibaren bu gerçekleşen düzenlemeden yararlanacağını, yapılan artışlar hala emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ek gösterge hakkında devam eden konuşmasında sosyal yardımlarını genişleterek hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamayacağını, çalışmaları beraber yürüttükleri Hazine ve Maliye Bakanı ile ekonomi yönetim programlarını kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceklerini dile getirdi. Memurların Ek Gösterge düzenlemesi ile ilgili çalışmaları tamamladıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı, meclisin takdirine sunacak aşamaya geldiklerini belirtti. 

Ek göstergede 600 puanlık artış olursa maaşlar ne kadar artar?

Ek gösterge hakkında konuşmalarına devam eden Erdoğan, memurlar arasındaki hiyerarşiden dolayı tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeye karar verdiklerini söyledi. Tüm kamu görevlilerinin yılbaşı sonrasında bu düzenlemeden yararlanacağını birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltileceğini dile getirdi.

Genel müdürlerin ek göstergelerinin 4400, şube müdürleri ve ilçe müdürlerinin ek göstergelerinin 2200'den 3000'e çıkartılacağı ve ek göstergeyle memur maaşlarındaysa küçük bile olsa emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar olacağını dile getiren Erdoğan, ek göstergesi 3600'e çıkan 30 senelik memurun emekli aylığı 1.234 ila 1.391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin ila 50 bin 150 TL arasında artacağını söyledi.

Düzenlemenin yürürlüğe gireceği zaman bu sayıların daha yüksek seviyelerde olacağını ve maaşlara yansıyacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme de gerçekleştireceklerini ifade etti.

isililyas@haber365.com.tr