Amerika Birleşik Devletleri, Libya'ya acil çağrı yaptı: Akaryakıt fiyatlarını düşürecek hamle!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya nazaran 700 bin varil oranında yükseldiğini aktardı. Öte yandan Libya'ya da önemli görülen petrol sahalarında üretimin yeniden yapılması çağrısı yapıldı.

28.04.2022-09:40 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:03) Amerika Birleşik Devletleri, Libya'ya acil çağrı yaptı: Akaryakıt fiyatlarını düşürecek hamle!

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 700 bin varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede bulunan ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 700 bin varil (yüzde 0,2) artış yaşayarak yaklaşık 414 milyon 400 bin varile çıktığını ifade etti. Piyasa beklentisine bakıldığında ise stokların ortalama olarak 2 milyon 167 bin varil artış yaşaması bekleniyordu.

Petrol üretiminde artış

ABD’nin ham petrol üretimi ise günlük bazda 16 ile 22 Nisan arasındaki haftada 19 bin varil artış göstererek yaklaşık olarak 12 milyon 347 bin varil noktasına çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri, Libya'ya acil çağrı yaptı: Akaryakıt fiyatlarını düşürecek hamle!

EIA'nın “Nisan 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu” doğrultusunda, Birleşik Devletler’in günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl için 12 milyon varil, önümüzdeki sene ise şimdiye kadar olan en yüksek üretim seviyesine çıkarak 13 milyon varil olacağı tahmin ediliyor.

Libya'ya Petrol Çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Trablus Büyükelçiliğinden bir yazılı açıklama yapıldı ve söz konusu açıklamada üretimin sekteye uğramasının ülkedeki petrol altyapısına hasar vereceği ve Libyalıları petrol gelirlerinden mahrum bırakacağı aktarıldı.

Petrol üretiminin sekteye uğramasında payı olan Libyalı önderlere bu hususta sorumlu hareket etmeleri çağrısı yapan açıklamada, "Petrol üretiminin aksamasının küresel ekonomik krizde yansımaları olacaktır. Ülkenin petrolden elde ettiği gelir Libya vatandaşlarına adil bir şekilde dağıtılmalı." cümleleri kaydedildi.

Söz konusu açıklamada öte yandan, Libyalı makamlara petrol gelirlerinin ve üretiminin sistematik ve güvenilir bir şekilde faaliyetlerine devam etmesi adına "mali bir mekanizma" oluşturulması önerisi yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Libya'ya acil çağrı yaptı: Akaryakıt fiyatlarını düşürecek hamle!

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan tarihlerinde ülkenin güney bölgesinde Fil ve Şerara petrol alanları ile doğudaki Zeytuna ve Brega limanlarında "mücbir sebep" ilan edilerek ihracatın ve üretimin durma noktasına geldiğini açıklamıştı.

Günlük 300 bin varile kadar ham petrol üretimi yapabilen Şerara, Libya'nın en büyük petrol sahası olma özelliğini taşıyor. Bununla beraber Fil Petrol Sahası'nda da günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretimi yapılıyor.

Libya’nın gerçekleştirdiği petrol ihracatının büyük bir çoğunluğu Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarından yapılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal