Altın ve dolara yatırım yapanlar dikkat: Dünya Bankası önümüzdeki 2 sene için tahminini yayımladı!

Altın ve dolar piyasaları Amerikan Merkez Bankası’ndan sıkılaşma hamlesi beklentisiyle hareketli zamanlardan geçiyor. Vatandaşlar 27 Nisan Çarşamba günü, “Ons altın ve gram altın bugün ne kadar? Bugün dolar/TL kuru kaç TL? Düşecek mi yükselecek mi?” sorusunu sorgularken Dünya Bankası bir altın tahmini yaptı. Piyasalarda yaşanan son dakika gelişmeleri haberimizde..

27.04.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-14:40) Altın ve dolara yatırım yapanlar dikkat: Dünya Bankası önümüzdeki 2 sene için tahminini yayımladı!

Global piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarını beklenenden daha çabuk sıkılaştıracağına dair korkular ve Çin ile Avrupa'da büyümeyle ilgili yükselen kaygılarla risk iştahı düşük seviyede sürerken, hisseye bağlı davranışların etkilediği gerilemenin genele yayılması tepki çekiyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ABD Merkez Bankası (Fed) liderliğinde düzenlenen yüksek faiz havası başta gelecek şekilde, küresel enflasyon ve büyümeye dair risklerin artması son zamanlardaki yatırımcıları alış satış işlemleri konusunda zorluyor. 

Altın ve dolara yatırım yapanlar dikkat: Dünya Bankası önümüzdeki 2 sene için tahminini yayımladı!

Bu bağlamda salgın zamanında değeri artan şirketlerin hisselerinde baskılar yükselirken açıklanan bilanço ve haberler hisseye bağlı değişimlerin etkilediği gerilemelerin genele de yansıdığı aktarılıyor. 

Euro/lira kuru

Birleşik Devletler’in 10 senelik tahvil faizi ise dün yüzde 2,73'ten daha düşük noktayı gördükten sonra bugün tekrardan yüzde 2,77'nin üzerine attı. Euro /dolar paritesi, dolardaki kuvvetlenmenin de tetiklemesiyle gerilemesini devam ettirdi ve bin 634 ile son 5 senenin en düşük noktasına geldi. Euro/TL bu sabah 15,74’ten işlem görüyor.

dolar/tl kuru

Kur fiyatında bu haftanın ilk gününden itibaren yükseliş eğilimi sürüyor. Öte yandan dolar kuvvetli gidişini korumaya devam ettiği ve dün 102 noktasını geçtiği fark edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde konut satışları Mart’ta yüzde 8,6 düşerek 763 bin seviyesinde ölçüldü. Kamuoyuyla paylaşılan verilerin fiyatlamalar bağlamındaki etkisi kısıtlı kaldı. Dolar/TL, bugün 14,80’li noktalarda çok yüksek bir satış görmüyor. Dolar endeksi ise dün iki senenin en yüksek noktasını gördükten sonra 102,25 seviyelerinde ilerliyor.

Altın ve dolara yatırım yapanlar dikkat: Dünya Bankası önümüzdeki 2 sene için tahminini yayımladı!

Ons Ve Gram Altın

Rusya, Polonya ve Bulgaristan’a doğal gazı keseceğini açıkladığından bu yada ons altın 1900 dolar civarında seyrediyor. Dolar/TL kurunda kısıtlı bir artış olmasıyla beraber gram fiyatında onstaki kayıp etkisini sürdürüyor. Fiyatlar bir önceki gün 898 lira ile 28 Mart’tan bu yana en düşük noktayı gördükten sonra son iki gündür 900 lira seviyesinin üzerinde.

Dünya Bankası: Altın yükselişi sürecek

Dünya Bankası, tarım, enerji ve emtialara dair yaptığı tahminleri açıkladı. Buna göre  Doğu Avrupa'daki çatışmanın emtiaları kritik derecede etkileyeceği belirtilirken bankanın analistleri altın fiyatlarının 2023 senesinde düşeceğini söylerken 2022 yılı altın tahmini için şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altın fiyatlarının, 2023'te düşüş öncesi 2022 yılında mütevazı bir şekilde artması bekleniyor. AB ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki daha sıkı para politikasının ağırlığı Fed'in enflasyonist sorunları gidermek için agresif oran artışlarının altın fiyatlarını baskılaması bekleniyor.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal