Altın fiyatları yükselecek mi, Gram altın 1000 TL'yi bulur mu? Altın sahiplerini ilgilendiren gelişme: Gözler o tarihe çevrildi!

Gram altın 959 liradan işlem görüyor. 'Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Gram altın 1000 TL'yi bulur mu? sorularına yanıt arayan vatandaşlar, güncel altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Rusya'nın Ukrayna işgali ve mart ayı içerisinde açıklanması beklenen Fed faiz kararı özellikle gram altında sert yükselmelere sebep oluyor. Uzmanlar, altın yatırımı için orta ve uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini belirtirken gram altının 1000 TL'yi göreceğini söyledi.

09.03.2022-08:20 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-09:58) Altın fiyatları yükselecek mi, Gram altın 1000 TL'yi bulur mu? Altın sahiplerini ilgilendiren gelişme: Gözler o tarihe çevrildi!

Altın fiyatlarındaki hareketlenme devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yapmış olduğu saldırı sonucunda yapılan yaptırımlar ve bu ay içinde açıklanması beklenen Fed'in faiz kararı gram altında ani bir sert yükselişlere neden oluyor. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Gram altın 1000 TL'yi bulur mu? Uzmanlara göre altın fiyatları bu yükseliş devam etsede kısa sürede 1000 lirayı görecek. Fakat uzmanlar, kısa vadeli yatırımlardan uzak durulması gerektiğini dile getirdi. 


9 Mart Çarşamba 2022 altın fiyatları

Gram altın ne kadar? 

Geçtiğimiz haftalarda 935 lirayı gören gram altın hafta başında zirveyi yeniden yokladı ve bugün 958,22 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1.525 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.588 lirada bulunuyor.

Yarım altın ne kadar?

Yarım altın bugün 3.050 liradan alınıyor, 3.175 liradan satılıyor.

Cumhuriyet altını ne kadar?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan Cumhuriyet altını ise 6 bin 251 liradan geri alınırken, 6 bin 451 liradan satışa sunuluyor.

Dev bankanın ceo'sundan kritik tahmin

Morgan Stanley CEO'su James Gorman, Ukrayna'daki savaşın ortaya çıkardığı jeopolitik ve ekonomik risklere rağmen Fed'in hala bir dizi Faiz artırımına gitmesi gerektiğini söyledi.

Fed'in Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından artan fiyat baskılarını kontrol altına almak için "amansız" faiz artırımları yapmasına ihtiyaç duymasının muhtemel olduğunu belirten Gorman, Powell'ın bu yıl 25'er baz puanlık 4 faiz artırımı yapmasını beklediğini vurguladı.

Bu faiz artırımlarının dikkatli şekilde yapılması gerektiğini de belirten Gorman, "Faizleri artırmanız gerekli, ancak ekonomiyi resesyona itmek de istemezsiniz. Eğer ekonomiyi resesyona iterseniz stagflasyon ile karşı karşıya kalırsınız" diye konuştu.


Fed'in ilk faiz arttırımı bu ay

Bu durum, merkez bankalarının sıkı para politikalarına geçiş sürecine yönelik de belirsizlikleri yeniden gündeme getirirken, geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri tarafından yapılan yönlendirmeler sonrası ilk faiz artırımının bu ayki toplantıda yapılacağı kesinleşti. Buna karşın savaşın seyrinin, daha önce faiz artırımlarını konusunda agresif bir yol izleyeceği düşünülen Fed'in gelecek aylara yönelik stratejisini değiştirebileceği görüşleri de ağırlık kazandı.

Piyasada hareketlilik arttı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmak için görüşmekte olduğunu açıkladıktan sonra piyasalarda hareketlilik artmış vaziyette. Jeopolitik risklerle birlikte altın fiyatları da tırmanışını sürdürüyor. Geçen hafta yüzde 5 yükselen spot altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Uluslarası piyasada altının onsu yüzde 1 primle psikolojik 2 bin dolar seviyesinin üzeri gördü. Ons altın daha sonra 2 bin dolar seviyesinin altına çekilerek sabahın ilk saatlerinde 1994 dolar seviyesine geldi.

Altın fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatının yarattığı endişeler dolayısıyla yükselişine devam ediyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde ons altın 2 bin doların üzerini test etti. Gram altın ise 910 TL bandından dalgalanıyor. Altın fiyatları piyasada artan jeopolitik tansiyon dolayısıyla geçen hafta yüzde 4'ü aşan yükseliş kaydetmişti.

Yatırımcıların savaş dolayısıyla güvenli liman alımlarıyla birlikte yükselen enflasyon beklentileri de altını destekledi. Enflasyon görünümü açısından yeni haftanın en kritik başlığı ABD ve müttefiklerinin Rus petrolüne ambargo planladığı yönündeki haberler oldu. Bu haberlerin etkisiyle Brent petrol 140 dolara yaklaştı.

ABD'den ambargo açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıkladı.

Amerikan NBC kanalında yayımlanan 'Meet the Press' programına katılan Blinken, enerji fiyatlarının arttığı günlerde Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasını ele aldıklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal