Altın fiyatları için yükseliş tarihi verildi: Gram altın o seviyelere merdiven dayadı! 23 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftadaki yükselişini dördüncü işlem gününde de sürdürüyor. Gram altın 1851 lira seviyelerine çıkarak tarihi zirveyi gördü. Peki altın fiyatları yükselecek mi? İşte 23 Kasım 2023 altın fiyatları…

23.11.2023-09:40 - (Son Güncelleme: 23.11.2023-17:21)

Altın fiyatlarında rekor bir yükseliş yaşanıyor. Gram altın 1851 lira seviyelerine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Uzmanlar ise altında yaşanan gelişmelere dair uyarılarda bulundu.

Gram altın tarihi zirveyi gördü

Gram altındaki rekor yükseliş devam ediyor. Bu rekorda Fed'in yaklaşımı ne kadar etkili? Altın rekor kırmaya devam edecek mi?

Altının güvenli liman olmaya devam ettiğini ifade eden Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol şunları ifade etti:

Altındaki yükselişte Fed'in atmış olduğu adımlar çok çok önemli. Geçtiğimiz hafta enflasyon verisi açıklandı Amerika tarafından ve beklentinin altında gelen bir rakamdı. Bu da, bundan sonraki süreçte Fed'in faiz indirimlerinin başlayabileceğinin işaretini verdi.

23 Kasım altın fiyatları

Şuan baktığımız zaman faizi sabit tutma yönünde bir açıklamaları var. Fakat önümüzdeki aralık ayında faizi yeniden sabit tutup artık yeni senede 2024'te faiz indirimi ile ilgili söylemlerin sertleşeceği söylentisi ons altını yukarı doğru hareketlendirdi. Dolardaki yükselişte gram altını rekor seviyelere getirdi. Gram altın şuan itibarı ile 1900 liraya merdiven dayadı.

Yükseliş devam edecek mi?

Burada gram altının TL bazında değerlenebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü dolar/TL armaya devam ediyor. Özellikle ABD'de faiz indirimleri geldikçe ons altındaki yükseliş de devam edecek. Burada hedefsel olarak özellikle 2000 bandını görebileceğimizi söyleyebiliriz. Yeni senede şubat ayında 2 bin 300 seviyelerine gelebilecek olan bir gram altını görebilme ihtimalimiz var.

Yatırımcıların altında kademeli alışlarını yapmaları faydalı olacaktır.

23 Kasım 2023 altın fiyatları

Haftanın dördüncü işlem gününe 1989 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1997 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1989 dolar, en yüksek ise 1998 dolar seviyeleri görüldü. 

Güne 1845 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1949 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1842 lira, en yüksek ise 1853 lira seviyeleri görüldü. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal