Altcoinler neden düşüyor, altcoinler ne zaman yükselecek? Danışmanlık devi tarih verdi: Bu altcoin 15x yapabilir!

Son zamanlardaki kripto paralardaki düşüşün ardından bazı yatırımcılar, bunun bir alım fırsatı sunduğunu düşünüyor. İnsanlar 'Altcoinler neden düşüyor, altcoinler ne zaman yükselecek?' gibi soruların cevaplarını internette arıyor. Hangi coin’in geleceğinin parlak olduğunu belirlemek hiç kolay değil. Bu sebepten ötürü analistlerin yorumları öne çıkıyor. Danışmanlık şirketi The Motley Fool’un analistlerinden biri olan Neil Patel’in yükselişte olduğu bir altcoin projesini duyurdu!

04.07.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-17:43) Altcoinler neden düşüyor, altcoinler ne zaman yükselecek? Danışmanlık devi tarih verdi: Bu altcoin 15x yapabilir!

2021’in Kasım ayında hemen hemen 3 trilyon dolarlık en yüksek değere ulaştıktan sonra, tüm kripto piyasası bazı gelişmeler sonucunda çöküş yaşadı. Birçok kripto paranın gerileme yaşamasıyla birlikte bazı yatırımcılar, bunun bir alım fırsatı olduğunu düşünmekte. Hatırlatmakta fayda var, bu bilgiler sadece birer tahmin.


Danışmanlık devinin odağında bu altcoin var

Patel, son kripto paraların yaşamış olduğu kargaşada bazı projelerin umut verdiğini söyleyerek yorumlarda bulundu. Umut veren bir coin olarak solana’dan (SOL) bahsediyor. Solana’nın tokenı SOL, 2022 yılı boyunca yüzde 80'e kadar düşüş yaşadı. Fakat bazı analistlere göre tokenın 500 dolara ulaşması imkansız değil. SOL, yazım esnasında 33 dolar civarında işlem görmekte. Kısaca bahsetmek gerekirse, analistin tahmininin çok aşağısında yer alıyor.

Eski Qualcomm mühendisleri tarafından kurulan Solana, Nisan 2020’de piyasaya girdi. Piyasaya girdiği 19 ay süre zarfı boyunca, SOL Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolara kadar ulaşmayı başardı. 30 Haziran itibariyle Solana 11 milyar dolarlık piyasa değeriyle en değerli dokuzuncu kripto para birimi haline girdi. Yapılan analistler sonucunda, Solana’yı gerçekten özel yapan şey, yenilikçi konsensüs mekanizması olması. Ağ, bir proof of stake algoritması ile çalışmakta. Ek bilgi olarak ise, Solana, proof of history algoritmasıyla da çalışmakta. Bu özellik, işlemlerin işlenmesini hızlandırmak için Blockchain’deki farklı bloklara bir zaman damgası yerleştirildiği birçok yatırımcı ve uzmanlar tarafından biliniyor.

Solana, saniyede 50.000 işlem (TPS) işleyebilme kapasitesi olan bir coin. Kısacası Solana, en hızlı Blockchain ağlarından birisi olarak görünüyor. Ek bilgi verecek olursak, Solana’nın başlangıçtan beri hız ve ölçeklenebilirlik üzerindeki vurgusu geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturması için onu diğer coinlere kıyasla daha çekici bir Blockchain durumuna dönüştürdü. Şu an itibariyle Solana, oradaki en hızlı ve en ucuz ağlardan birisi.


Kriptonun en umut verici kullanım senaryosunu oluşturmak

Solana’nın token başına 500 dolara ulaşması için, 33 dolarlık fiyata kıyasla, 15 kat gibi bir oranla yükselmesi gerek. Yapılan analist doğrultusunda, bunun için de gerçek dünya kullanım durumları yaratması gerekiyor. Neyse ki, ağın hızı ve düşük maliyetleri, onu kriptonun en umut verici kullanım durumu, merkezi olmayan finans veya DeFi olarak bilinen bir tür dApp için çekici bir Blockchain durumuna dönüştürdü. Özellikle, Solana Pay’in lansmanı ile ödemeler sektörüne girdi. Solana Pay, kullanıcıların ödeme esnasında doğrudan bağlantı kurmasına olanak tanıdığı biliniyor. Bu bağlamda, anında ödeme ile sonuçlanır ve neredeyse hiçbir ödeme yapılmaz.

Tahminlere göre SOL’un 500 dolara ulaşması için 10 yıllık bir süre veriliyor.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal