Alper Gezeravcı Bakan Kacır’ın ricasını geri çevirmedi: TEKNOFEST de uzaya çıktı

Türk astronot Alper Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın uzayda TEKNOFEST pozu verme ricasını geri çevirmedi. İşte detaylar…

27.01.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:31)

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, TEKNOFEST pozu ile poz verdi ve paylaşımını ‘’Gurur Duy Türkiye’’ etiketiyle takipçileriyle buluşturdu. 

Alper Gezeravcı’dan TEKNOFEST pozu

Haber7’nin haberine göre; Gezeravcı paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Türkiye'nin ilk astronotu olarak, Mersin Silifke'nin bir köyünden başlayıp gökyüzüne uzanan bu heyecan verici yolculuğun bir parçası olmak, benim için büyük bir gurur ve onur kaynağı. Ülkemi uluslararası alanda saygın bir bilim ve teknoloji gücü yapmak için gururla ilerlerken Ay-Yıldızlı bayrağımızla birlikte bir klasik haline gelen TEKNOFEST pozu da bana eşlik ediyor. İsterim ki bu ülkenin her bir evladı bu öyküden ilham alsın, geleceğe umut olsun!"

Bakan Kacır

Bakan Kacır rica etmişti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı ile Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde, Gezeravcı'yı ilham kaynağı olarak gören Türk çocukları ve gençleri için "TEKNOFEST pozu" vermesini rica etmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal