Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Akça Hatun karakteri kimdir? Fahriye Evcen nereli, yaşı kaç?

TRT 1 ekranlarının sevilen dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun'un kim olduğu merak edildi. Dizide Akça Hatun karakterini canlandıran başrol oyuncusu Fahriye Evcen'in nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Alpaslan Büyük Selçuklu Akça Hatun kimdir? Fahriye Evcen kimdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

11.04.2022-18:49 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-18:49) Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki Akça Hatun karakteri kimdir? Fahriye Evcen nereli, yaşı kaç?

TRT 1 ekranlarının sevilen dönem dizisi Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun'un kim olduğu merak edildi. Dizide Akça Hatun karakterini canlandıran başrol oyuncusu Fahriye Evcen'in nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu araştırılmaya başlandı. 4 Haziran 1986 tarihinde Almanya'da doğan Fahriye Evcen anne tarafından Çerkez, baba tarafından ise Kaval göçmenidir. Aslen Samsunlu olan Evcen, Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümüne başlamış ancak dizi teklifleri aldığı için buradaki eğitimini dondurarak Türkiye'ye yerleşmiştir. Daha sonra İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarih Bölümünden mezun olmuştur.

Fahriye Evcen'in rol aldığı dizi ve filmler

Fahriye Evcen Türkiye'de tatil için geldiği bir dönemde Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katılmış orada Oya Aydoğan'ın dikkatini çekmiştir. Aydoğan, Evcen'i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırmış bu sayede Fahriye Evcen oyunculuğa adım atmıştır. İlk profesyonel rolünü 2005 yılında Asla Unutma dizisi ile yapan Evcen daha sona Yaprak Dökümü dizisinde rol alarak büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur. 2008 yılında Cennet isimli filmi ile ilk kez sinema filminde rol alan Evcen 2013 yılında Çalıkuşu dizisinde Burak Özçivit ile ekran karşısına geçmiştir. Özçivit ile olan uyumları yapımcılar tarafından dikkat çekerken Evcen ve Özçivit daha sonra Aşk Sana Benzer filminde beraber rol aldı. Şimdilerde Alpaslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun karakterini canlandıran Evcen bugüne kadar birçok dizi ve filmde yer almıştır. 29 Haziran 2017 yılında Burak Özçivit ile dünya evine giren Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çifti 13 Nisan 2019 yılında Karan isimli bebeklerini kucaklarına aldı.

Fahriye Evcen kimdir

Fahriye Evcen'in rol aldığı dizi ve filmler

-Asla Unutma

-Hasret

-Yaprak Dökümü

-Cennet Kız

-Yalancı Bahar

-Aşk Tutulması

-Alvin ve Sincaplar 2 (Seslendirme)

-Takiye: Allah Yolunda

-Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

-Veda

-Evim Sensin

-Çalıkuşu

-Kurt Seyit ve Şura

-Aşk Sana Benzer

-Sonsuz Aşk

-Ölene Kadar

-Alparslan Büyük Selçuklu

Fahriye Evcen'in kazandığı ödüller

2018-En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu - YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri

2018-En İyi Kadın Sinema Oyuncusu - MGD 19. Altın Objektif Ödülleri

2018-Yılın Sinema Kadın Oyuncusu - Siyaset Dergisi Ödülleri

2014-En Stil Sahibi Kadın Oyuncu - Elle Style Awards

2016-En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu - YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri

2016-Yılın Oyuncusu - Altın Sebilj Ödülü

2017-En Beğenilen Marka Yüzü - AYD Ödülleri

2017-En İyi Film Oyuncusu - Türkiye Gençlik Ödülü

2017-Yılın Oyuncusu - İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülü

2017-Yılın En Popüler Kadını - websitesi Anketi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal