Alparslan Büyük Selçuklu Çağrı Bey kimdir, gerçek ismi ne? Erdinç Gülener hakkında bilgiler

Her hafta Pazartesi günü TRT 1 ekranlarında yer alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yer alan karakterler merak konusu oldu. Dizide yer alan Çağrı Bey kimdir soruları ise gündeme geldi. Çağrı Beye hayat veren Erdinç Gülener ise dikkatleri üzerine çekti. Erdinç Gülener kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi diziler de yer aldı sorularının yanıtı haberimizde

11.04.2022-18:36 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-18:36) Alparslan Büyük Selçuklu Çağrı Bey kimdir, gerçek ismi ne? Erdinç Gülener hakkında bilgiler

Her bölümüyle beğenileri toplayan Alparslan Büyük Selçuklu dizisindeki tarihi karakter Çağrı Bey'i canlandıran Erdinç Gülener beğenileri topladı. Sergilediği performans sorasında yoğun ilgi gören Erdinç Gülener'in hayatı araştırılmaya başlandı. Çağrı Bey kimdir? Erdinç Gülener kimdir? İşte konu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Alparslan Büyük Selçuk Çağrı Bey kimdir?

Çağrı Bey kimdir?

Çağrı Bey'in gerçek ismi Ebu Süleyman Davud Çağrı Bey bin Mikail olup 989-16 Temmuz 1060 yılları arasında yaşamıştır. Oğuzlar'ın Kınık boyundan Selçuklu hükümdarı Selçuk Bey'in torunu, Mikail'in oğlu, Tuğrul Bey'in ağabeyi ve Alp Arslan'ın babasıdır.

Çağrı Bey ve Tuğrul Bey, daha Oğuz boylarının Horasan ve Harezm'in kuzeyinde bulunduğu dönemde Orta Asya bozkırlarında dünya gelmişlerdir. Çağrı Bey diğer Türk boyları arasındaki düşmanlık ve halkın baskısı sonucunda Maveraünnehir bölgesinden Horasana göç etmiştir. Horasan o zamanlar Gazne Devleti'nin bir parçasıydı.

Tuğrul Bey, 1056 yılında Bağdat'ta hüküm süren Şii Büveyhoğulları devletine son vermiş batıya doğru topraklarını genişletmiştir. Büveyhoğulları tarafından baskı altında tutulan Sunni Halifeler Selçukluları kutlamışlar. Halife Kaim, Tuğrul Bey'e Ruknu ?d-daula (Hanedan desteği), Maliku ?l-maschriq wa-?l-maghrib (Doğu'nun ve Batı'nın Hükümdarı) ve Sultan unvanını vermiştir.

O zamanlarda yaşanılan siyasi sorunların kaldırılması iki taraf arasında dostluğun bağdaşması ve Tuğrul Bey'in İslam peygamberi nesli ile kucaklaşması için Abbasi Halifesi El-Kâim'in kızı Seyyide Fâtıma el-Betül ile Çağrı Bey'in kızı Hatice Arslan Hatun'da halife ile evlenmiştir.

Alparslan Büyük Selçuk Çağrı Bey kimdir?

Erdinç Gülener kimdir?

1971 yılında dünyaya gelen Gülener İzmitli olup eğitimi de memleketinde tamamlamıştır. Üniversite hayatına ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk ana sanat dalı üzerinde devam edep mezun olmuştur. Genç yaşlarda bu sektöre katılan Gülener'in yer aldığı diziler de vardır.

Erdinç Gülener'in yer aldığı diziler

Kurtlar Vadisi Pusu

Kertenkele

Ben Onu Çok Sevdim 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal