Aloe Vera ile Saç Bakımı

Aloe vera, tüm dünyada güneşli iklimlerde yetişen etli bir bitki olarak bilinmektedir. Bu bitkinin etli yaprakları doğal ilaçlarda farklı kullanıma sahip jel içerir. Peki, Aloe vera ile saç bakımı nasıl yapılır? Aleo vera’nın saça faydaları nelerdir? İşte aloe veranın saçlardaki mucizeleri...

10.08.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 10.08.2020-14:18) Aloe Vera ile Saç Bakımı

Aloe veranın içerisinde bulunan bu jel, özellikle cilt üzerindeki etkileri saymakla bitmese de son zamanların trend bitkisel tedavi yöntemi, saçlarda da olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Cilt bakımında da sivilce lekelerini geçirmek için kullanılan aloe veranın saçtaki faydaları saymakla bitmiyor.

SAÇLARDAKİ ETKİLERİ

Nemlendirici özellikleri ve besleyici vitaminleri sebebiyle, aloe vera kuru saçlar ve cilt için bir tedavi olarak popülerlik kazanmıştır. Yapılan araştırmalar, aloe veranın saçtaki kepeğin giderilmesine yardımcı olabileceğini ve bitki bileşiklerinin daha sağlıklı saçların teşvik edilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Aloe vera, esansiyel amino asitler ve bakır ve çinko gibi mineraller içerir ve saç kremi olarak kullanıldığında aşırı besleyici olmaktadır. Birçok saç ürününün aksine, tamamen doğal bir kaynaktır. Dolayısıyla kilitlerinizi kurutmak konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca, kuru veya kaşıntılı (veya güneş yanığı) bir kafa derisini yatıştırmaya da yardımcı olacaktır.

ALOE VERA İLE SAÇ DÜZLEŞTİRME

Aleo vera ile saçınızı düzleştirmek için yarım fincan dilediğiniz çeşit (ısıtılabilir) yağ ile aloe vera jeli karıştırıp saçınıza uygulamanız yeterli olacaktır. Bu karışım bir krem kıvamında olacak bu karışımı 30-40 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkamanız gerekir. Bu yöntem sayesinde saçlarınızın daha parlak ve düz görünümüne kavuşacaktır.

HİNT YAĞI VE ALOE VERA

Hint yağının saç hasarını ve bölünmüş uçları, saç dökülmesini ve kepeği azalttığı ve saçı iyileştirdiği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda saç parlaklığının artmasını sağlar. Aloe vera saçınızı nemlendirirken hint yağı hasara karşı korur. Bu aloe vera tedavisi saç büyümesini uyarmaya yardımcı olur ve saç tellerinizi beslemeye ve koşullandırmaya yardımcı olarak kırılmayı ve bölünmüş uçların oluşumunu önler.

MASKE TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 su bardağı taze aloe vera jeli
  • 2 yemek kaşığı hint yağı
  • 2 yemek kaşığı çemen tozu

YAPILIŞI

Pürüzsüz ve tutarlı bir macun elde edene kadar tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırın. Ardından bu karışımı saç derinize ve saçınıza uygulayın. En çok köklere ve ipuçlarına odaklandığınızdan emin olun. Bütün gece bu maske saçınızda kalmadıktan sonra sabah olduğunda karışımı soğuk su ve şampuanla yıkayın. Saç kremi ile işlemi bitirin. Aleo vera üzerinde yapılan araştırmalar bu bitkinin saçı ciddi oranda yumuşattığını belirlemiştir.

BAL VE ALOE VERA MASKESİ

Bal ve aloe veranın her ikisi de yumuşatıcı etkisiyle bilinmektedir. Balın da kepeği azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir. Hindistan cevizi yağı ile eşleştirilen bu kondisyon kombinasyonu, saç şaftlarınıza nem katar. Hindistan cevizi yağı saç şaftına nüfuz edebileceğinden, bu maske saçı içeriden besler ve güçlendirir.

MAZLEMELER

  • 5 yemek kaşığı aloe vera jeli
  • 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Bu karışımı kafa derinize masaj yapın ve saçınızın uçlarına kadar sürün. Tüm saçlarınız karışımla kaplandığında, bir duş başlığı atın ve yaklaşık 25 dakika bekleyin. Saçınızı soğuk su ve şampuanla yıkayın. Ardından saç kreminizi uygulayın.

ALOE VERA SAÇ ÇIKARTIR MI?

Yapılan araştırmalar sonucunda saçınıza ve saç derinize Aloe vera uygulamanın, kafa derinizdeki kan akışını arttırdığı kanıtlanmıştır. Bu durum kafa deriniz temizlendiğinde ve saç deriniz aloe verayı tamamen emdiğinde saç dökülmesini azaltır ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal