Almanya'da Skandal: Başörtülü Kadının Oy Kullanmasına İzin Verilmedi!

Almanya bir skandala imza attı. Ülke genelinde bir seçmene başörtüsü ile oy kullanamayacağının söylendiği ortaya çıktı.

29.09.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-11:49) Almanya'da Skandal: Başörtülü Kadının Oy Kullanmasına İzin Verilmedi!

Almanya’dan çağ dışı bir uygulama haberi geldi. Ülke genelinde pazar günü yapılan seçimlerde bir seçmene başörtüsü ile oy kullanamayacağının söylendiği ortaya çıktı. 21. yüzyılda olmamıza rağmen böyle bir zihniyetin varoluşu ise hayrete düşürdü.

ALMANYA’DA BAŞÖRTÜLÜ KADINA OY KULLANMA ENGELİ

TRT Haber'in aktardığına göre olay, ülke genelinde pazar günü yapılan seçimler esnasında yaşandı. Köln yakınlarındaki Bergheim kasabasında seçim görevlileri, 21 yaşındaki genç kadının başörtülü olduğu için oy kullanmasına izin vermedi. Karara gerekçe olarak, kadının başörtüsü ile 'Burka kanununu' ihlal etmesi gösterildi. Bunun üzerine genç kadın başörtüsünü çıkarmak istemedi ve seçim salonunu terk etti. Arkadaşlarının Bergheim Belediyesine haber verilmesi sonrasında sorun aşıldı. Genç kadın ikinci kez geldiği seçim merkezinde oyunu kullanabildi. Müslüman kadına, her şeyin bir yanlış anlaşılma olduğu, görevlilerin başörtüsü takma ile burka yasağını birbirine karıştırdıkları aktarıldı. Bu durumda olan başka başörtülü seçmenler olduğu belirtilirken, genç kadın Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu'na başvurdu. Kentin belediye başkanı da kendisinden özür diledi ve yüz yüze görüşmek isteğini iletti. 21. yüzyılda olmamıza rağmen böyle bir zihniyetin varoluşu ise hayrete düşürdü.

ALMANYA'DA SEÇİMLERDE YAŞA GÖRE OY ORANI 

Almanya'daki genel seçimlerde 30 yaş altındaki gençlerin büyük çoğunluğu liberal Hür Demokratlar (FDP) ile çevreci Yeşiller Partisi'ne oy verdi. Kamu yayıncısı ZDF'nin ilk sonuçlara dayanan analizine göre, iki parti 30 yaş altındaki gençlerin oyunun yüzde 44'ünü aldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal