Nişantaşı'nda Başörtülü Akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya Saldıran Eray Çakın’a Tahliye Kararı

Başörtülü akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya Nişantaşı, Mıstık Parkı’nda saldıran Eray Çakın tahliye edildi.

10.09.2021-15:56 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-18:12) Nişantaşı'nda Başörtülü Akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya Saldıran Eray Çakın’a Tahliye Kararı

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu Eray Çakın duruşmaya cezaevinden video konferans ile bağlanarak katıldı. Görülen davanın üçüncü duruşması gerçekleşti.

‘Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gaziosmanpaşa parkına gidin’ dedikten sonrasaldıran Eray Çakın, tutuklu kaldığı süre değerlendirilerek tahliye edildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi de davaya katılmak için mahkemeye dilekçe göndermişti.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Gaziosmanpaşa Belediyesi davaya katılmayı talep etti. Doğrudan zarar görmediğinden dolayı, Cumhuriyet savcısı belediyenin davaya katılma talebinin reddedilmesini istedi. Bunun yanında savcı sanık hakkında tutukluluk kararı istedi. Sanığın tutuklu kaldığı süre ve isnat edilen suç için yasada öngörülen ceza miktarı göz önüne alınarak hakim tahliye kararını verdi. Gaziosmanpaşa Belediyesinin davaya katılma talebi mevzusu bu kısımda hakim tarafından karara bağlanmadı. Duruşmanın tarihi 21 Ocak tarihine ertelendi.

BAŞÖRTÜLÜ AKADEMİSYENE VE ARKADAŞINA PARKTA SALDIRMIŞTI

6 Haziran tarihinde, Nişantaşı’nda Eray Çakın isimli kişi, arkadaşıyla oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya ‘Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gaziosmanpaşa parkına gidin.’dediği ve karşılığında da Akkaya'nın ‘Rahatsız oluyorsan sen gidip başka bir yerde oturabilirsin’şeklinde yanıt verdiği iddiaları ortaya çıkmıştı.

SANIK İÇİN 1,5 YILDAN 4,5 YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ

Eray Çakın, elindeki su şişesiyle Akkaya'nın yüzüne vurduğu belirtilmişti. Bunun üzerine Çakın, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama ve silahla kasten yaralama suçlarından dolayı tutuklanmıştı. Çakın’ın, Akkaya’ya saldırdığı su şişesi silah olarak kabul edildi. Çakın’a için savcılık, 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal