Almanya işçi alım koşulları neler? Almanya, havaalanlarında yaşanan personel eksikliğini gidermek için yabancı işçi alım koşullarını netleştirdi!

Havalimanlarında personel eksikliğinden kaynaklı yaşanan kaosa son vermek amacıyla geçtiğimiz günlerde başta Türkiye olmak üzere yabancı ülkelerden işçi alımına onay veren Almanya hükümeti, bu kapsamda, göç ve oturum hakkını kolaylaştıran tasarıyı da bakanlar kurulunda kabul etti.

08.07.2022-09:47 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-09:47) Almanya işçi alım koşulları neler? Almanya, havaalanlarında yaşanan personel eksikliğini gidermek için yabancı işçi alım koşullarını netleştirdi!

Almanya'da, yaklaşık 2 milyon işçi ve çoğu sektörde uzman açığı bulunuyor. Almanya, ilk önce acil olarak havalimanlarındaki personel sıkıntısını gidermek istiyor. Çözüm için Almanya, Türk işçi getirilmesini onayladı. Türk işçilerin evini işveren ayarlayacağı duyuruldu.

Kaosa son vermek amacıyla

Havalimanlarında personel eksikliğinden kaynaklı  yaşanan kaosa son vermek amacıyla geçtiğimiz günlerde başta Türkiye olmak üzere yabancı ülkelerden işçi alımına onay veren Almanya hükümeti, bu kapsamda, göç ve oturum hakkını kolaylaştıran tasarıyı da bakanlar kurulunda kabul etti.

Aylık ortalama maaş

Konuyla ilişkin yapılan açıklamalarda, saat başı en az 14 Euro 25 cent ödeneceği belirtilirken  bayram, tatil, mesailer ayrıca hesaplanacağı belirtildi. Türk işçiler, aylık ortalama net 2550 Euro (yaklaşık 44 bin 900 TL) maaş alacağı açıklandı.

Aylık ortalama maaş

Detaylar netleşiyor

Bununla birlikte Almanya’nın eleman açığını gidermek için yurt dışından transfer edeceği elemanlarla ilgili detaylar da netleşiyor. Türkiye’den havalimanları için 2 bin eleman alınacağı belirtilirken, bu kişilere saatlik 14.25 euro verileceği, ayrıca gerekli durumlarda mesai ödeneceği, barınma hizmetinin zorunlu olacağı belirtiliyor. Bu kişiler, daha çok yolcu ve bavul taşıma hizmetlerinde görevlendirilecek, check-in görevlisi olarak istihdam edilecek. 

İlk süreçte 7 bin 200 işçi

Mesailerle beraber belirtilen ücretin artış gösterebileceği aktarıldı. İlk süreçte 7 bin 200 Türk işçi alınması planlanıyor ve bunların vizeleri üç haftada tamamlanacağı ifade edildi. Alman Çalışma Ajansı (Bundes Agentur),işçi getirmesi için başvuran havaalanlarına “özel izin” verildiğini duyururken geçici olacak bu düzenleme ile Türk işçiler, 6 Kasım’a kadar çalışacağı vurgulandı. Özellikle de, havaalanı yer hizmetleri, check-in, bavul yükleme, güvenlik kontrolleri, uçak doldurma- boşaltma, apronda araç sürücüleri ve VIP yolculara hizmet alanlarında Türkiye’den personel alınacak.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal