Alman Dışişleri Bakanı'ndan 'Coronavirüs' İçin Uluslararası İş Birliği Çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede daha fazla uluslararası iş birliğinin gerekli olduğunu ifade etti.

24.03.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-16:34) Alman Dışişleri Bakanı'ndan 'Coronavirüs' İçin Uluslararası İş Birliği Çağrısı

Maas, Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba ile video konferans şeklindeki görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan durumu masaya yatırdıklarını ifade etti.

Coronavirüs salgınının küresel bir sınama olduğunu kaydeden Maas, "Salgında ulusal alanda alınan gerekli önemlerin yanında daha fazla uluslararası iş birliğine ihtiyaç var." şeklinde konuştu. Maas, coronavirüsün sınırlarda durmadığının da altını çizdi.

Alman Bakan, "Ukrayna’nın doğusunda yaşanan insani krizin de daha fazla artmasını birlikte engellememiz lazım." ifadelerini kullandı.

Maas, 6 yıl evvel Kırım’ın yasa dışı şekilde (Rusya tarafından) ilhak edildiğine dikkati çekerek, Almanya’nın her zaman Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekleyeceğinin altını çizdi.

Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk ve Lugansk bölgelerinde tutsakların sistematik işkence gördüklerine ilişkin Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun raporlarını gördüğünü vurgulayan Maas, "Alman hükümeti bunu en sert şekilde kınıyor. Bu suçlamalar hızlı bir şekilde ve kapsamlı aydınlatılmalı. Bu ihtilafın son bulması için Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılar üzerindeki etkisini daha fazla göstermeli." ifadelerini kullandı.

Maas, Ukrayna’daki ihtilafın çözümü hususunda ilerleme sağlanması amacıyla Minsk Anlaşması'nın uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal