Alkolsüz Parfüm Nasıl Yapılır? Kendi Parfümünüzü Kendiniz Yapın!

Yazın çiçek ve bahar kokusunu sevenler için kendine has bir parfüm yapmak çok kolay. Eğer ağır kokulardan sıkıldıysanız ihtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirdikten sonra parfümünüz neredeyse hazır. İşte çiçeklerden parfüm yapmak için bilmeniz gerekenler.

20.05.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-10:17)

Parfüm kullanmak tarzımızı yansıtan adımlardandırn. Makyaj tercihleri, giyim tarzında olduğu gibi, tercih ettiğiniz kokularda da kişiliğinizin şifrelerini verirsiniz. Kozmetik marketlerde ya da parfüm mağazalarında dünyanın çeşitli ünlü parfüm markalarına yüksek bütçeler ayırmak yerine kendi parfümünüzü yapmaya ne dersiniz? İşte yöntemi...

EVDE ÇİÇEKLİ PARFÜM YAPIMI

Malzemeler; 1 buket kokulu çiçek (herhangi bir tercih ettiğiniz çiçek de olabilir), 250 ml üzüm çekirdeği yağı, beher, süzgeç, boş bir parfüm şişesi ihtiyacınız olan malzemelerdir.

Hazırlanışı; Seçtiğiniz çiçekleri saplarından koparıp tencerenin içerisine koyun. Ardından çiçeğinizin üzerine üzüm çekirdeği yağını ekledikten sonra çiçeklerinizi tahta bir kaşıkla güzelce ezin. Ezme işleminiz bitince kısık ateşte 6 saat boyunca kavurun. Kavurma işleminden sonra elde ettiğiniz suyu süzerek behere dökün. Beher ile parfüm şişesine koymanın hem çok daha pratik olacaktır. İşte kendi parfümünüzü yapmak aslında bu kadar kolay! Kendinize has bir kokuya sahip olmak için  bu uygulamayı deneyerek siz de kendi kokunuzu yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal