Aliyev Zehir Hattını İfşa Etti! Ermenistan ve İran'ın, Uyuşturucuyu Avrupa'ya Nasıl Yolladığını Anlattı

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderler zirvesinde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgalden kurtarılan bölgenin İran ve Ermenistan'ın uyuşturucu ticareti için yıllarca transit geçiş noktası olarak kullandıklarını ifşa etti.

16.10.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-15:08) Aliyev Zehir Hattını İfşa Etti! Ermenistan ve İran'ın, Uyuşturucuyu Avrupa'ya Nasıl Yolladığını Anlattı

Geçmiş dönemlerde Ermenistan işgali altındaki topraklar üzerinden, İran’dan Avrupa’ya yüklü miktarda uyuşturucu ticareti yapıldığını iddia eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ‘Ermenistan, yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandı’ ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ zaferinden sonraki süreçte işgalden kurtardıkları bölgede Avrupa pazarına sokulmak üzere İran’dan getirilen çok miktarda uyuşturucuyu ele geçirdiklerini vurguladığı açıklamasında, ‘Bu Ermenistan'ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor’ şeklinde konuştu.

ALİYEV BAĞIMSIZ DEVLETLER TOPLULUĞU KONFERANSINDA KONUŞTU

Anadolu Ajansı’ndan paylaşılan habere göre Aliyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderler zirvesinde, video konferans yoluyla katılarak yaptığı konuşmasında Karabağ meselesine ilişkin önemli açıklamalara yer aldı.

Azerbaycan'ın 2.Karabağ Savaşı’nda zafer kazanarak toprak bütünlüğünü tekrar tesis ettiğinin altını çizen Aliyev, ‘Savaş ve çatışmalar artık geçmişte kaldı. Ermenistan ile toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması şartıyla sınırların belirlenmesi ve barış anlaşmasına yönelik müzakerelere başlamaya hazırız’ şeklindeki ifadelere yer verdi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV: ERMENİSTAN BU TARİHİ FIRSATI KAÇIRMASIN

Zafer kazanmış bir ülke olarak mevcut diplomatik ilişkileri düzeltmeye de hazır olduklarını belirten Aliyev, ‘Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı kaçırmamasını umuyoruz’ ifadesini kullandı.

İşgalden kurtarılan gölgelerin mayından temizlenmesi konusunun şuanda ilgilenilmesi gereken başlıca problem olduğunu vurgulayan Aliyev, ‘Azerbaycan'ın bugün karşı karşıya olduğu temel sorunlar, kurtarılmış bölgelerin mayınlardan temizlenmesi ve Azerbaycan halkının yıkılan altyapılarının, binalarının, evlerinin ve tarihi eserlerinin restore edilmesidir’ şeklinde konuştu.

ERMENİSTAN MAYIN HARİTASINI PAYLAŞMIYOR, SİVİLLER TEHLİKEDE

Ayrıca Ermenistan yönetiminin bölgedeki tüm mayınların yerlerini gösteren haritayı kendileriyle paylaşmadığına ve sivilleri tehlikeye atmaya devam ettiğine dikkat çeken Aliyev, ‘Savaştan sonra 150'den fazla sivil, mayınlar nedeniyle hayatını kaybetti veya ciddi şekilde yaralandı. Ermenistan, bize mayınlı alanların tüm haritasını vermeyi reddediyor. Azerbaycan'a verilen birkaç haritanın doğruluğu yüzde 25 civarında’ dedi.

İLHAM ALİYEV: BÖLGEDE ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MİKTARI İKİ KAT ARTTI

Ermenistan tarafından 30 senedir işgal edilmekte olan bölgenin, İran sınırındaki 130 kilometrelik kısmının Azerbaycan kontrolünde olduğunu hatırlatarak, ‘Kontrol sağladıktan sonra geçen bir yıl zarfında Cebrail bölgesinden geçmek üzere İran'dan Ermenistan'a ve oradan da Avrupa'ya giden uyuşturucu güzergahını kapattık’ şeklinde konuşan Aliyev, bölgedeki uyuşturucu koridorunun kapatıldığına dikkat çekti.

Dünyanın dikkatini Ermenistan ve İran arasındaki kirli ortaklığa çekmek isteyen Aliyev, ‘Azerbaycan-İran sınırının diğer bölgelerinde ele geçirdiğimiz eroin miktarı daha önceki yıllara göre iki kat arttı. Bu ise Ermenistan'ın yaklaşık 30 yılda İran ile birlik olarak Azerbaycan'ın daha önce işgal altında bulunan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu güzergahı olarak kullandığı anlamına geliyor’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal