Ermenistan Ateşle Oynuyor

30 yıldır işgal ettiği Karabağ’ı on binlerce ölü vererek kaçmak zorunda kalan Ermenistan, şimdi de anlaşmayı imzaladığı halde Azerbaycan-Nahçıvan koridoruna izin vermeyeceğini açıkladı.

17.09.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-16:55) Ermenistan Ateşle Oynuyor

Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ’da ağır bir yenilgiye uğrayıp neredeyse ordusunun tamamını kaybetmesine rağmen, İran ve Rusya’dan aldığı destekle bölgede yeniden terör estirmeye çalışan Ermenistan Ateşle oynuyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bugün Ermeni basının yaptığı açıklamada 20 Kasım 2020’de Azerbaycan ile imzaladığı anlaşmaya uymayacaklarını söyledi. Paşinyan, Ermenistan’dan geçen Zengezur koridoruna izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi. 

TÜRKİYE'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAYI HEDEFLİYORLAR

Azerbaycan’ın işgal altındaki Karabağ’ı kurtarma operasyonunda Ermenistan ağır bir yenilgiye uğramış ve bir çok ülkeyi araya sokarak Azerbaycan ile bir anlaşma masasına oturmuştu. 20 Kasım 2020’de yapılan anlaşmaya göre Ermenistan, İşgal ettiği Karabağ’dan çekilecek ve Azerbaycan ile Nahçıvan arasında koridor açılmasını da kabul etmişti. Buna mukabil Azerbaycan da Ermenistan toprakları üzerinden geçecek olan Hankendi ile Ermenistan arasında Laçin koridorunu açacaktı. Anlaşmadan sonra Azerbaycan bu maddeyi hayata geçirerek, Hankendi ile Ermenistan koridorunu açmıştı. Ne var ki anlaşmanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Ermenistan Azerbaycan-Nahçıvan koridorunu hala açmadı. Bugün Ermeni Başbakan Paşinyan yaptığı açıklamada Zengezur koridorunun açılmasının Ermenistan’ın bağımsızlığına aykırı olduğunu ve bu yüzden koridorun oluşmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Paşinyan’ın bu açıklamasının Türkiye Ermenistan ilişkilenin normalleşmesinin gündemde olduğu sırada gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Uluslararası ilişkiler uzmanları, Paşinyan’ın bu çıkışının diplomasi masasında Türkiye’yi köşeye sıkıştırmayı hedeflediğini belirtiyorlar. Ancak Peşinyan ve İran’ın yeni Türkiye’yi hala kavramakta güçlük çektikleri, Türkiye’nin bu tarz ucuz diplomatik ayak oyunlarına boyun eğmeyeceğini belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal