Fransa'dan ABD'ye Tepki Gecikmedi!

Fransa, Avustralya'nın denizaltı alımında ABD ve İngiltere’nin kendisini devre dışı bırakmasından sonra Washington'da yapılacak olan ABD-Fransa dostluk galasını iptal etme kararı verdi.

17.09.2021-15:41 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-15:41) Fransa'dan ABD'ye Tepki Gecikmedi!

Cuma akşamı Büyükelçi Philippe Etienne'in rezidansında yapılacak olan ABD-Fransa dostluk galasını, Fransa'nın Washington Büyükelçiliği iptal ettiğini bildirdi.

FRANSA ABD'YE TEPKİ GÖSTERDİ 

ABD'nin bağımsızlık savaşında Fransa deniz kuvvetlerinin yardımı sayesinde İngiltere'ye karşı kazanılan Chesapeake Muhaberebesi'nin 240. yıl dönümünü kutlamak için düzenlenen gala iptal edilmiş oldu.

Chesapeake Muharebesi'nin 240. yıl dönümü için yapılacak diğer etkinliklerin gerçekleştirileceği duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yaptığı çevrim içi basın toplantısı sırasında, AUKUS isimli yeni bir güvenlik iş birliği kurularak bununla birlikte ABD ve İngiltere'nin Avustralya ile nükleer enerjili denizaltı teknolojisini paylaşacaklarını bildirmişti.

AUKUS ANLAŞMASI

AUKUS anlaşmasıyla, Avustralya'nın 2015 tarihinden bu yana, Fransa’yla yürütülen, maliyeti ilk olarak 43 milyar dolar olan fakat sonra 90 milyar dolara varan ve ülkede tartışmalara sebep olan Taarruz Denizaltı Programı iptal edildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Savunma Bakanı Florence Parly duruma tepki gösterdi. Avustralya hükümetinin Fransa ile denizaltı programını durdurması ve ABD ile nükleer denizaltı inşa etmesinde anlaşma kararının iş birliğine uymadığını söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal