Alişke çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye aittir? Bağışıklığı güçlendiren alişke çorbası tarifi

Eskişehir’in şifa dolu Alişke çorbası tarifini sizler için derledik. Özellikle kış günlerinde vücut direncinizi artırıp bağışıklığınızı güçlendirecek bu çorbayı denemeyi ihmal etmeyiniz. Alişke çorbası içerdiği malzemeler ile sağlığınız için adeta bir şifa kaynağı! İşte hastalıklara geçit vermeyen alişke çorbası...

14.03.2022-16:50 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:28)

İçerdiği malzemeler ile bağışıklığı güçlendiren Alişke çorbası, hastalıklara karşı vücudu koruma çemberine alıyor. Eskişehir'e ait olan bu çorba, içerdiği malzemeler ile adeta bir şifa deposu! Az malzemesi ve pratik yapımı ile bu çorba favoriniz olacak.

Alişke çorbası nasıl yapılır?

Alişke çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet soğan

- 2 adet patates

- 2 adet domates

- 1 kaşık salça

- 250 gr. tavuk kuşbaşı 

- 2 kaşık tereyağı

- Tuz

- Karabiber

- Nane

Hamuru için:

- 3 kaşık un

- Su

Alişke çorbası tarifi

Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın. Sonrasında tereyağını da ekleyin, bir süre kavurun. Soğanlar kavrulunca tavuk etleri ilave edip rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin. Devamında küp küp doğradığınız patatesleri ekleyerek kavurmayı sürdürün. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğradıktan sonra tencereye ilave edin domatesler suyunu çekince salçayı ilave edip kavurun.

1,5 litre kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında tuzunu ve karabiberi ekleyin. Ardından 3 kaşık una çok az su ilave ederek bulamaç olacak şekilde karıştırın. Bulamaçtan çay kaşığı ile alarak çorbanın içine ilave edin. Bu aşamada çorbayı hiç karıştırmayın. Hamurlar suyun üst yüzeyine geldiğinde naneyi ilave ederek bir kez daha kaynatıp servise hazırlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal