Bulaşık makinesine limon koyarsak ne olur? Bulaşıklarınızı parlatacak o doğal yöntem

Mutfakların olmazsa olmazları arasında yer alan bulaşık makinesinin, hijyenini korumak oldukça önemli. Peki bulaşık makinenizin iç haznesini temizlemek için limondan yararlanabileceğinizi biliyor musunuz? Bulaşık makinesine limon koyarsanız ne olur? İşte bulaşıklarınızı parlatacak o doğal yöntem...

14.03.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-16:49)

Bulaşık makinesine yerleştireceğiniz limon kabuğu ya da bir limon dilimi pis bulaşıklarınızın makineden tertemiz ve hiç leke kalmadan çıkmasını sağlayacaktır.

Tertemiz bulaşıklar için yapmanız gereken ise limonu bardak rafına ya da çatal, kaşık bölmesine koymak ve makineyi normal olarak çalıştırmak. Üstelik limon bulaşıklarınızın tertemiz olmasına yardımcı olmakla kalmıyor, onların mis gibi bir limon kokusuyla makineden çıkmasını sağlıyor.  

Bulaşık makinesine koyulan limon ne işe yarar?

Bulaşık makinesine limon koyarsak ne olur?

Limonun yapısında bulunan asit, limonu tam bir temizlik malzemesine dönüştürüyor. Bu sayede antibakteriyel özelliği bulunan limon, bulaşık makinesinin derinliklerinde birikmiş bakterileri yok ediyor. Kısacası limon sayesinde hem bulaşıklardaki kalıcı lekeler çıkıyor ve hem de parıl parıl parlıyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal