ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Açıklandı mı?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 2021 yılının 3. ALES sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. ALES sonuçları açıklandı.

30.11.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 07.12.2021-15:04) ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Açıklandı mı?

21 Kasım 2021 tarihinde Pazar günü gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ne zaman açıklanacak sorusu adaylar tarafından merak ediliyordu. 2021 yılının 3 ALES sınavının sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

2021 ALES 3 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

21 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ALES-3 sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Sınav gününden bu yana adaylar, sonuç tarihini öğrenebilmek için ÖSYM sınav takvimine bakıyor. ALES-3’ün sonuçları açıklandığı takdirde bu sonuçlar ÖSYM AİS sisteminden T.C. kimlik numarası ve AİS şifresi ile görülebilecek.

Özellikle yüksek lisans adaylarının beklediği ALES sonuçlarının tarihi 16 Aralık olarak belirlenmişti. Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından belirtilen tarihte açıklanacağı söylenen sınav sonuçları için değerlendirmelerin erken bitmesi durumunda daha erken de açıklanabileceğinin mümkün olduğu söylenmişti. Sınav sonuçları bugün (7 Aralık 2021) açıklandı.

Adaylar, ÖSYM AİS sisteminden T.C. kimlik ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilir.


ALES KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM’ye ait sınavlarda adayların tercih konusunda birikme yaşamaması adına bir geçerlilik süresi olduğu biliniyor. Tıpkı KPSS gibi ALES’in de bir geçerlilik süresi var. Belirlenen düzenlemeye göre, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES’in sınavınızın açıklandığı tarihten sonra 5 yıl geçerlilik süresi var. Buna göre sınavınız sonucunda aldığınız puanı açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl içinde herhangi bir dönemde açılan başvuru için kullanabilirsiniz.

ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen ALES, Türkiye içinde alacağınız lisansüstü eğitime giriş için yapacağınız başvurularda kullanabileceğiniz bir sınav. Ayrıca duruma ve kuruma göre yurt dışı için de ALES puanı istenebiliyor. Teknik öğretmenlerin eğitimlerini mühendisliğe tamamlama programlarında da kullanılan bir sınav olan ALES’ten istenilen puan, başvurduğunuz kurum ya da kuruluşa göre değişiklik gösterebiliyor.

ALES KAÇ DAKİKA?

Genelde yorumlama ve mantık sorularından oluşan ALES sınavı için böyle uzun ve üzerine düşünme gerektiren sorular için kaç dakika süre verdiği merak ediliyor. ÖSYM’nin belirlediği ALES şartlarına göre sınavın toplam süresi 150 dakika. 100 sorudan oluşan ALES sınavında 50 sözel, 50 sayısal sorusu bulunuyor. Çözdüğünüz soruların doğru oranlarının sözelde ya da sayısalda fazla olmasına göre sözel ve sayısal puanınız ayrı ayrı hesaplanarak adayların sonuç ekranına veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal