Aksaray'da intihar etmek isteyen oğlunu vurmak için polisten silah istedi!

Aksaray'da gerçekleşen olayda Z.M. (33) isimli şahıs eşi ile tartışmaya girip, 2 çocuğunu odaya kilitleyerek rehin aldı. Z.M. evinin 4. katındaki balkonuna bıçak ile çıkıp dehşet saçtı. Yaşanılan olayın ardından şahıs intihara teşebbüs ederken 2 çocuğu ise balkonun yanındaki kilitlendikleri odanın camından dehşet dolu anları izledi. Olay yerine gelen baba ise, oğluna sinirlenerek 'Atla geber' dedi, ardından polisten silah istedi.

05.08.2022-10:20 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-10:28)

Tacin Mahallesi'nde yaşanılan olayda sebebi belli olmayan bir olaydan ötürü eşiyle tartışmaya giren 33 yaşındaki Z.M., tartışma sonucunda bunalıma girmiş ve 2 çocuğunu odalarına kilitledi. Çocuklarını eşine vermek istemeyen şahıs daha sonra mutfaktan eline aldığı ekmek bıçağı ile balkona çıkıp aldığı bıçağı boğazına dayadı.

İntihara teşebbüs etti, çocukları korku dolu gözlerle izledi!

Hem kendine bıçakla zarar vermek hem de balkondan atlamak isteyen şahısı gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Alınan ihbar üzerine olay yerine Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, polis ekipleri ve 112 Acil Yardım ekipleri geldi. Şahıs intihara teşebbüs ederken kilitlendikleri odanın camından çocukları korku dolu gözlerle yaşanılanları izledi. 

1 saat sonunda ikna edildi 

Yapılan ihbardan kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler tarafından şahısın 4. kattan atlama ihtimaline karşı bina çevresinde önlemler alındı. Şahsın evine giren polis ekipleri çocukları kilitlenen odadan çıkarttı. Uzun süre şahısla görüşerek ikna etme uğraşında bulunan polis ekiplerinin çabalarına 1 saat sonra ikna olan şahıs balkondan indirildi. 

Polisten silah istedi

Polisten silah istedi

Diğer taraftan olay yerine gelen Z.M.'nin babası R.M., oğluna 'Atla geber!' dedi. Polis ekipleri birde babayı sakinleştirdi. Oğlu daha sonra balkona çıkıp boğazına bıçak dayadıktan sonra demir korkuluktan atlamak isteyince, Baba R.M. bu sefer de olay yerindeki polis memurlarından tabanca istedi. Polis ekipleri öfkeli babayı bir kez daha sakinleştirmek zorunda kaldı. Baba R.M. 'Bu mahallede iyi bir dövmek lazım. Başka tedavi olmaz  bu.' dedi.

Psikolojik tedavi görüyormuş

Baba R.M., 'Ben oğlumu Adana’dan dün psikoloji tedavisinden getirdim. Ben nasıl tepki göstermeyeyim. 35 yıl emek ver, ondan sonra bu şekilde olaylar yapsın ve bütün mahalleliyi buraya yığsın. Ben de ona 'atla, geber' dedim ve başka bir şey demedim.' şeklinde konuştu.

İkna edilen adam emniyete götürüldü

Çocuklarını rehin alıp intihar etmek isteyen şahsın ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, polis ekipleri şahsın görüntüsünün alınmaması için basın mensuplarını olay yerinden uzaklaştırdı. Yaşanılan olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal