Akılları Yeni Başlarına Geldi, Rusya’da Türkiye Sevinci: Erdoğan Geldi...

Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle başlayan süreç, Türk turizmcisinin yanısıra Rus tüketicileri de sevindirdi.

12.10.2016-21:38 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Akılları Yeni Başlarına Geldi, Rusya’da Türkiye Sevinci: Erdoğan Geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Ağustos ayındaki ziyaretin ardından, Rusya’daki yaş sebze meyve fiyatlarında büyük düşüş yaşanmaya başlandı. 2015 Aralık ayında tanesinin fiyatı 6 liraya çıkan domatesin kilosu 6 liraya kadar düştü. 
 
Rus Hükümeti’nin hafta başında Türkiye ile yaşanan kriz sonrası bazı ürünlerin ithal edilmesini yasağını kaldırdığını açıklaması, fiyatların daha da düşeceği beklentilerine yol açtı.
 
ERDOĞAN GELDİ FİYATLAR YARI YARIYA GERİLEDİ

AKŞAM’ın sorularını internet üzerinden yanıtlayan Rus eşi ve kızlarıyla  Rusya’nın Saint Petersburg kentinde yaşayan Adem Irmak, tüketicileri sevindiren piyasalardaki gelişmeleri değerlendirirken şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya gelişiyle birlikte, Türkiye’den ithali yasaklanmış ne kadar ürün varsa fiyatı düşmeye başladı.

TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ FİYATLAR DÜŞTÜ

İthal yasağının kalkıp, Türk ürünlerinin yeniden ithal edilebileceği olasılığı üzerine stoklarını eritmek isteyenler, fiyatlarını düşürdü. Örneğin, alışveriş yaptığım markette bir yıl önce kilosu 560 Ruble’ye yani yaklaşık 60 liraya kadar çıkan domates, Cumhurbaşkanımızın buraya geldiği Ağustos ayında, kilosu 250-270 Ruble’ye satılıyordu. Aradan geçen iki ay içerisinde yarı yarıya düşerek kilosu 120 Ruble’ye yani 6 liraya kadar indi. Yine daha iki ay öncesine kadar kilosu 300 Ruble olan mandalinada da hemen hemen aynı oranda ucuzladı, kilosu 163 Ruble’ye kadar düştü.  

Şimdi Rusya, Türkiye’den taze veya kuru portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve erik ithalatına getirilen kısıtlamalar, hafta başında kaldırıldı. Söz konusu ürünlerin fiyatının daha da düşmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta mandalinayı, eskisi gibi kilosu 50 Rubleye yani 2,5 liraya satın alırız. Ancak, domatese uygulanan ithalat yasağı hala kalkmamış. O yasak da kalkarsa, domatesin kilo fiyatı da bir kez daha yarı yarıya düşer 50 Ruble’ye kadar geriler. Temennimiz, Türk ürünlerine uygulanan ithalat yasağının tamamen kalkması. Böylelikle, Rusya’daki tüketiciler hem daha ucuz, hem daha taze besin özelmini gidermiş olacaklar.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal