Akıllara durgunluk veren tuzak! Gizli numara hayatını kabusa çevirdi

Yaklaşık 4 sene önce İzmir Karşıyaka 2. Aile Mahkemesi'ndeki davanın avukatlığını yapan Ersin Sel'i karşı tarafın kadın avukatı telefonla arayarak meslektaşına tuzak kurdu. İşte haberin detayları...

04.07.2022-14:04 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-14:26) Akıllara durgunluk veren tuzak! Gizli numara hayatını kabusa çevirdi

İzmirli avukat Ersin Sel'i telefonda arayıp tehditler savurup hakarette bulunan, gizli numaradan bir erkeğe aratarak taciz ettirdiği tespit edilen kadın avukat Z.B.A.'ya 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

'Cinsel taciz' suçundan dava açıldı 

Üzerinden bir süre geçtikten sonra avukat Sel'i gizli numaradan arayan bir erkek, "Aşkım sen dedin hep 'Özelden ara' diye. 'Karım beni görmesin' dedin. Hatırlamıyor musun? Müsait değilsen sonra arayayım hayatım. Seni seviyorum. Çok öpüyorum. Hayatım bak müsait olunca mutlaka ara beni" diye söyledi. Avukat Ersin Sel konuya ilişkin, gizli numarayla yapılan aramadaki erkeğin konuşmasını da kayıt altına alıp delil olarak savcılığa başvurup, şikâyetçi oldu. Öte yandan savcılık soruşturmasında gizli numaranın avukat V.A.'ya ait olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine avukat V.A. hakkında ise, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı. 


10 yıla kadar hapis istemi

Fakat yapılan ses analizinde, tacizde bulunanın V.A. olmadığı tespit edildi. Bunun yanı sıra bir diğer görüşmenin ses analizinde ise tehdit ve hakaretler savuran kadının, avukat Z.B.A. olduğu ortaya çıktığında, ona da "Cinsel taciz, tehdit, hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma suçlarından" 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 

Arkadaş oldukları ortaya çıktı 

Söz konusu yargılamalar sürmeye devam ederken, Z.B.A. ve V.A.'nın arkadaş oldukları ortaya çıktı. Ayrıca mahkemede birbirlerini tanımadıklarını ileri süren iki avukatın, çıkan HTS kayıtlarında ise yüzlerce kez görüştükleri belirlendi. Bu durum üzerine davalar birleştirildi. Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde mütalaa veren savcı, analizde ses kendisine ait olmadığı için V.A.'nın beraatı yönünde talepte bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal