Vatandaştan Kurban Bayramı için çadır ve karavana yoğun talep: Otel tatillerine ekonomi yetmedi!

Enflasyon etkisiyle otel tatilleri fiyatlarının aşırı yükselmesiyle vatandaşın tercihi daha ekonomik olan çadır ve karavan tatili oldu. Kurban Bayramı ile 15 Temmuz tatilini birleştirenler kamp alanları rezervasyonlarını doldurdu.

04.07.2022-14:19 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-14:25) Vatandaştan Kurban Bayramı için çadır ve karavana yoğun talep: Otel tatillerine ekonomi yetmedi!

Geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan'ın Kurban Bayramı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü arasında kalan iki günün idari izin olarak açıklamasının sonrasında iç turizmin önemli bölgelerinden biri olan Kuzey Ege'de tatillerini geçirmek isteyen vatandaşlar, çadır ve karavan kamplarında rezervasyon yoğunluğu oluşturdu.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesi arasındaki 145 kilometrelik sahil şeridini kapsayan Kuzey Ege'ye tatilcilerin ilgisi artıyor.

Bölgedeki kamp alanlarına çadırıyla gelerek konaklayanlardan gecelik kişi başı 75 lira, karavanıyla gelenlerden ise kişi başı ücrete ek olarak 150 lira alınıyor. Çadır kiralayanların ödediği ücrete, yatak, masa, sandalye, mutfak, duş ve tuvalet kullanımı da dahil ediliyor.


Yüzde 100 doluluk oranları

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Yahya Yavuz, Özel bir haber ajansının muhabirine, Kuzey Ege'nin doğa, termal ve tarih turizmi açısından zengin seçeneğe sahip olduğunu dile getirdi.

Edremit Körfezi'nin özellikle iç turizme hizmet verdiğini anlatan Yavuz, şu şekilde açıklamalarda bulundu;

Bölgede yer alan çadır ve karavan kamplarının aşırı  bir şekilde yoğun olduğunu belirten Yahya Yavuz, 'Kuzey Ege'deki birçok otel, motel ve pansiyonlar neredeyse Kurban Bayramı rezervasyonlarını kapattı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Kurban Bayramı tatiline aradaki iki günün de dahil edilmesiyle bölgemiz yerli turistler tarafından oldukça rağbet gördü.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Bölgemizde hizmet veren onlarca çadır ve karavan kamp alanları da hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştı. Doğayı ve sakinliği tercih edenler çadır ve karavan kamplarda bayram tatilini geçirecek.' şeklinde konuştu.


Kamplarda rezervasyon yaptırmadan yola çıkmayın önerisi

Burhaniye ilçesi Ören Sahili'nde çadır kampı işleten Attila Altın da Kurban Bayramı rezervasyonlarının bir ay öncesinden dolduğunu söyleyerek vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı tatilinde rezervasyon için mutlaka telefon ile aramalarının gerektiğini belirten Attila Altın, 'Çünkü kampımız doldu. Kimse rezervasyonsuz veya bilgi almadan yola çıkmasın. Herkes yola çıkmadan önce bir telefon açsın. Kurban Bayramı sonrasında rezervasyonlar açık. Bayramdan sonra rezervasyon talepleri olabilir. Yerimiz var. Gelmek isteyenler gelebilir.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal