Akıllara durgunluk veren hırsızlık! Gaziantep'ten uçakla gelerek araç çaldılar

Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a gelen iki hırsız, önce park halinde olan lüks aracın kapısını, sonrasında ise kaputunu açarak, tamir ediyormuş gibi davranıp aracın plakasını değiştirerek çaldı. İşte haberin detayları...

19.07.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-12:13)

Akıllara durgunluk veren olay, geçtiğimiz aylar içerisinde saat 08.30 sularında Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde meydana geldi. Gelen bilgiye göre, gurbetçi bir aile, REEQ5 plakalı lüks araçlarını sokağa park ederek evine gitti. Sokak içerisinde gezen iki hırsız, park halinde olan aracı gözüne kestirdi, bir süre geçtikten sonra ise araca gelip gidenlerin olup olmadığını takip etti. Ardından harekete geçen hırsızlar, lüks aracın kapısını zorlayarak açıp araca binip beklemeye başladı.

Lüks aracı çalıştırıp olay yerinden uzaklaştılar

Öte yandan çevredeki vatandaşların dikkatini çekmemek için hırsızlar, aracın kaputunu açarak tamir süsü verip, aracın plakasını değiştirdi. İşlerini tamamlayan hırsızlar, lüks aracı çalıştırıp olay yerinden uzaklaşarak sırra kadem bastı. Bir gün geçtikten sonra ise aracını kontrol etmeye gelen şahıslar, aracın yerinde olmadığını görünce durumu hız kesmeden polise ihbar etti.


Polisler olayla ilgili çalışma başlattı

Gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevrede yer alan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Ardından yapılan incelemede hırsızların kamera kayıtlarına takılmamak için plakayı değiştirdiklerini tespit etti. Öte yandan aracın izini sürmekte oldukça güçlük çeken polis ekipleri, yaya olarak uzaklaşan şahsın gittiği istikametteki görüntüleri geriye dönük tek tek inceledi. Hırsızlardan birinin ticari taksiye binerek havalimanına gittiğini tespit edildi.

Polis ekipleri dedektif gibi iz sürdü

Olaya yönelik incelemelerini sürdüren ve kimlik bilgilerine ulaşan polis ekipleri, hırsızların Gaziantep'ten geldiklerini ve yeniden aynı yere gittiğini tespit etti. Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dedektif gibi iz sürerek plakası değiştirilen aracın Gaziantep'e götürüldüğünü belirledi. Gaziantep'teki polis ekipleriyle ortaklaşa bir çalışma yürüten Kağıthane polisi, şüphelilerden M.M.S.'yi (30) kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli şahısın, ifadesi alınmak ve işlemleri tamamlanmak üzere emniyete götürüldü. Diğer şahsın yakalanmasına ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.


Hırsızlık anı saniye saniye kamerada

Diğer yandan Kağıthane'de otomobilin çalındığı anlar ise, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Söz konusu görüntülerde, hırsızların otomobilin kapısını açtıkları ve ardından kaputu açıp tamir süsü vererek plakayı değiştirip aracı çaldıkları görülmektedir. Görüntülerin devamında da yaya olarak olay yerinden ayrılan şüpheli şahsın havalimanındaki görüntüleri yer almaktadır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal