Skittles şekerlere dava açıldı! İnsan sağlığına zarar veriyor

Amerika merkezli bir şirket olan Mars Inc "Skittles" şekerlerinin insan sağlığı için zararlı olduğunu açıkladı. İçerisinde titanyum dioksit katkı maddesi bulunması nedeniyle insanların kullanmasına uygun olmadığı gerekçesiyle şirkete dava açıldı.

19.07.2022-12:09 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-12:09) Skittles şekerlere dava açıldı! İnsan sağlığına zarar veriyor

Mars Inc’in ürettiği "Skittles" şekerlerinin  içerisinde titanyum dioksit katkı maddesi bulundu. Insan sağlığı için son derece Zararlı olan titanyum dioksit maddesine bulunması ile Amerika merkezli şirkete dava açıldı. 

Skittles şekerlere dava açıldı

Business Insider'ın Haberinde yer alan bilgiye göre Kaliforniya'da yaşamını sürdüren Jenile Thames, Skittles şekerlerin içerisinde yüksek seviyede titanyum dioksitin bulunduğunu açıkladı. Bu haber üzerine şirkete dava açıldı.

Şirkete dava açılması üzerine şirketten gelen açıklamada ürünlerin içerisinde kullanılan titanyum dioksitin ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)  koşullarına uygun olarak kullanıldığı belirtildi.

Skittless  Şekerlere Dava

Mars Inc, daha önce yaptığı bir açıklamada titanyum dioksit kullandığını kabul ederek 2016 yılında Bu maddenin ürünlerde kullanılmasına son verileceğini açıklamıştı.

Şekerler içerisinde kullanılan titanyum dioksitin insan sağlığına son derece zararlı olduğu uzmanlar tarafından vurgulanırken yapılan araştırmalarda bu maddenin hamile olan anneden bebeğe geçebildiği de ifade edildi.

2020 yılında Fransa'da Gıda ürünleri içerisinde kullanılan titanyum dioksitin yasaklandığı açıklandı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal