Baba yadigarı araç hırsızların hedefi oldu: Güpegündüz aracın kaputunu söküp motoru çalan hırsızlar pes artık dedirtti!

Pendik'te yaşayan Vahit Huka isimli vatandaşın babasından kalan ve bir senedir boş arazide park edilmiş halde duran araç hırsızların hedefi oldu. İşte akıl almaz olayla ilgili detaylar...

16.07.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-11:07) Baba yadigarı araç hırsızların hedefi oldu: Güpegündüz aracın kaputunu söküp motoru çalan hırsızlar pes artık dedirtti!

Pendik'te yaşayan Vahit Huka isimli vatandaşın babasından kalan ve bir senedir boş arazide park edilmiş halde duran araç hırsızların hedefi oldu. Araç daha önce de hırsızlar tarafından talan edilmiş, Huka hırsızlığın önüne geçmek için araç kapılarına çivi çakarak önlem almaya çalışsa da bir işe yaramadı. Huka'nın aracı gündüz vaktinde yine yağmalandı.

Olay birkaç gün önce Pendik Çınardere Mahallesi'nde yaşandı. Vahit Uka, baba yadigarı servis minibüsünü, bir senedir evinin karşısında duran boş arazide muhafaza etmek için uğraşsa da aracı hırsızların hedefi olmaktan kurtaramadı. Daha önceki hırsızlık olayında araçtaki klima, radyo ve pek çok eşya çalındı. Yaşanan olaydan sonra Huka, araca hırsız girmemesi için kapılarına vida çakarak önlem alsa da bir faydası olmadı. Birkaç gün önce gündüz vakti tekrar gelen hırsız bu sefer aracın kaputunu kaldırarak motor parçalarını çaldı. 

"Aracın klimasını çaldılar, kapılarını kilitleyip vida çaktım"

Baba yadigarı aracı iki defa yağmalanan Vahit Huka, "Aracımız baba yadigarı. Her gün bir parçasını söküyorlar. Bu sabah 5 kişi gelmiş aracın parçalarını sökmüşler. Komşularımız görmüş. Bizi, çevreyi sürekli rahatsız ediyorlar. Burada sürekli araçlardan parça söküyorlar. Bu araç babamın üstüne kayıtlı. Hurda bir araç değil Kullanılan bir araçtı. Polise şikayette bulunduk. Çözüm olmadı. Yetkililerin mahallemize sahip çıkmasını bekliyoruz. Araç, yaklaşık 1 yıldır burada yatıyor. Çalışıp yürüyen bir araçtı. Evsizler, tinerciler gelip araçta yatıyor. Klimasını çaldılar, kapılarını kilitleyip vida attım. Camlarını tornavidayla kastırıp açıyorlar. Bugün sabaha karşı gelmişler, sürekli geliyorlar buraya, yetkililere de söyledik. Polise de söyledik. Sonuçta baba yadigarı bir araç. Her gün para edecek bir şeylerini söküyorlar. Biz kapılarını kilitliyoruz, vidaladık gene de gündüz vakti gelip çalıyorlar. Madde kullanalar gelip aracımıza, mahallemizin araçlarına musallat oluyor. Baba yadigarı aracımızı parça parça söküp götürüyorlar" dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal