Akıllara durgunluk getiren dolandırıcılık! Sadece 15 dolar karşılığında tüm insanlığı kandırdı!

Kendi başarı hikayelerini yazıp, adını duyuran Serhat Gümrükçü aslında bir dolandırıcı çıktı. Gümrükçü'nün aslında mesleğinin sihirbaz olduğu ve diplomalarını ise internet üzerinden satın aldığı öğrenildi. Serhat Gümrükçü, Kovid-19'un 48 saat içerisinde yok eden bir ilacı bulduğunu iddia ederek tüm insanlığa umut aşılamıştı.

28.06.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-10:07) Akıllara durgunluk getiren dolandırıcılık! Sadece 15 dolar karşılığında tüm insanlığı kandırdı!

ABD'de koronovirüs ve kanser tedavisine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü iddia eden ve bu konular üzerinde kendi başarı hikayelerini yazıp, adını duyuran Serhat Gümrükçü aslında bir dolandırıcı çıktı. Gümrükçü'nün aslında mesleğinin sihirbaz olduğu ve diplomalarını ise internet üzerinden satın aldığı öğrenildi.

Dolandırıcı çıktı, ABD'ye kaçtı

Koronavirüs'ün tüm dünyayı etkisini aldığı pandemi sürecinde ekonomik ve sosyal anlamda tüm insanlığa kötü etkileri oldu. Yaşanan bu süreçte dünyadaki tüm insanlar gelecek güzel haberlere umut bağlarken, beklenen en güzel haber koronovirüsün tamemen ortadan kalması olacaktı kuşkusuz ki. Bu minvalde insanların umutlarıyla oynayan Serhat Gümrükçü, Kovid-19'un 48 saat içerisinde yok eden bir ilacı bulduğunu iddia ederek tüm insanlığa umut aşıladı. Söylediği yalanlar ortaya çıktığı vakit insanların umutlarıyla oynadığı fark edildi. Yalanlar ve sahte diplomalar ile NASDAQ 'da 600 milyon dolarlık işlem hacmine sahip Enochian BioSciences'in patronluk koltuğuna geçen Gümrükçü'nün Türkiye'de dolandırıcılık suçlamalarıyla arandığı ve ABD'ye kaçtığı öğrenildi.

Sahtekarlık diz boyu

Sahtekarlık diz boyu

Gümrükçü'nün Seraph Medical adlı şirketinde Dünyaca ünlü Dünya Sağlık Örgütü'nde görev alan doktorların fotoğraflarını photoshop yöntemiyle keserek şirketinde çalışıyor olarak gösterdiği anlaşıldı.

Akıllara durgunluk getiriyor

Gümrükçü, petrol yatırımlarında iş ortağı olan Gregory Davis'in 2018 yılında öldürülmesini organize ettiği söylentilerle geçen ay Los Angeles'ta tutuklanmıştı. Gümrükçü'nün İzmir'de başlayıp Amerika'ya uzanan dolandırıcılık hikayesi adeta akıllara durgunluk getiriyor.

"Dr. Numara"

Serhat Gümrükçü 1982 senesinde İzmir'in Bornova ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. Gümrükçü eğitim öğretim yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Lakin buradaki eğitim hayatını yarıda bırakarak sihirbazlığa başladı.  Mistik şifa, kaşık bükme, ateş üzerinde yürüme, kuantum gibi konulara merak salan Gümrükçü, kendisine "Dr. Numara" ismini takıp, sahnede ve tv kanallarında sihir performansları sergiledi.


Sadece 15 dolar karşılığında

Edinilen bilgilere göre Gümrükçü, internet üzerinden sadece 15 dolar karşılığında yurt dışında bir çok üniversiteden genetik uzmanlığı, immünoloji ve onkoloji alanında diplomalar edindiği iddia edildi. Gümrükçü, İzmir'de açtığı ruhsatsız kliniğinde kendisini kanser tedavileri konusunda uzman gibi gösterdi. Gümrükçü, ökse otundan yaptığı karışımlarla kansere çözüm bulduğunu ileri sürerek pek çok kişiden yüklü miktarda para alıp, dolandırdı.

En büyük ortak konumuna geçti

Gümrükçü hakkında "Kişinin içinde bulunduğu zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan dava açıldı. Hakkında yurt dışı yasağı konan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gümrükçü, bir yolunu bularak Amerika'ya kaçtı. Gümrükçü, Seraph Medical isimli bir tıp laboratuvarı kurdu, ünlü profesörleri orada çalışıyor gibi gösterdi. Daha sonra Enochian BioSciences şirketinin yüzde 32'lik hissesini satın alarak en büyük ortak konumuna geçti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal