Koronavirüs salgını yeniden mi geliyor? Uğur Şahin'den yeni koronavirüs dalgası uyarısı

İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen Biontech aşısının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci, koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalar yaptı. Uğur Şahin'den yeni koronavirüs dalgası uyarısı geldi. Peki Koronavirüs salgını yeniden mi geliyor? Yanıtı haberimizde...

26.06.2022-13:28 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-13:28) Koronavirüs salgını yeniden mi geliyor? Uğur Şahin'den yeni koronavirüs dalgası uyarısı

İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen Biontech aşısının mucitleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci, ödülü almak için geldiği İstanbul’da önemli bazı açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgını konusunda yeni bir dalga yaşanabileceğini kaydeden Uğur Şahin, maskeleri sonbaharda yeniden takabilecekleri uyarısında bulundu. Uğur Şahin'den yeni koronavirüs dalgası uyarısı sonrasında bir çok insan endişe içerisinde ‘’Koronavirüs salgını yeniden mi geliyor?’’ sorusunun yanıtlanmasını merak ediyor.

Koronavirüs salgını yeniden mi geliyor?

Koronavirüs pandemisiyle ilgil basın mensuplarının sorularına yanıt veren Uğur Şahin, "2020'de bana sorulduğunda, 'Bu virüs en az 10 yıl bizimle olur.' demiştim. Buna alışmak zorundayız. Buna karşı yapacağımız iki yol var. Bir tanesi aşıları benimsemek. Şu anda Omicron aşısına yakın frekansta olan aşılar geliştiriyoruz. Yeni aşının onayını önümüzdeki sonbahar-kış gibi almaya çalışacağız. İkincisi yeni normal olarak bunu kabul etmek zorundayız" ifadelerine yer vererek Biontech aşılarının yeni versiyonlarının yıl sonuna kadar çıkacağını kaydetti.

Koronavirüs salgını

Kanser tedavisi konusunda bir aşı çalışmasını devam ettirdiklerini söyleyen Uğur Şahin’in eşi Özlem Türeci, sonuçların umut verici olduğunu söyledi. 5 yıl içerisinde söz konusu aşı çalışmalarının tamamlanacağını söyleyen Türeci, bu aşı sayesinde insanlar kendi bağışıklık hücrelerini taklit yöntemiyle yeniden üretebileceğini söyledi. Özlem Türeci özellikle pankreas kanseri konusunda tümörlerin giderilebilmesi için bu aşının önem arz ettiğini söyledi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, koronavirüs ve kanser aşılarının dışında verem, sıtma ve HİV virüsü için de aşı çalışmalarının yıl sonunda başlayacağını açıkladı. Bu konuda Türkiye’den de bir ilaç kuruluşuyla ortaklık yapacaklarını söyleyen Uğur Şahin ile Özlem Türeci, böylelikle Türkiye’de aşı ve immünoterapiye yönelik bilimsel çalışmaların yapılabileceğini söyledi. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal