Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir? Fahrettin Cüreklibatır kimdir, neden öldü?

Türk sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, bugün sabah saatlerinde 85 yaşında hayatını kaybetti. Peki Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir? Fahrettin Cüreklibatır kimdir, neden öldü? İşte Cüneyt Arkın’ın hayatı...

28.06.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-09:36) Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir? Fahrettin Cüreklibatır kimdir, neden öldü?

Türk sinemasına adını altın harflerle yazdırmış bir isim olan usta Yeşilçam sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Sevenlerini yasa boğan vefat haberi bugün sabah saatlerinde paylaşıldı. Dün akşam saatlerinde rahatsızlanan 85 yaşındaki usta oyuncu Beşiktaş’ın Ulus semtindeki bir hastaneye kaldırıldı ve burada yaşamını yitirdi. Peki Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir? Fahrettin Cüreklibatır kimdir, neden öldü?

Cüneyt Arkın neden öldü?

85 yaşında hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın’ın neden hayatını kaybettiği henüz açıklanmadı.

Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir?

Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın’ın babası, Kurtuluş Savaşı’nda da yer almış olan Hacı Yakup Cüreklibatır’dır.

Yedek subay olarak yaşadığı şehir olan Eskişehir’de askerliğini yapan Cüneyt Arkın, 1963 yapımı Şafak Bekçileri filminde figüran olarak yer aldı ve filmin yönetmeni Halit Refiğ’in ilgisini çekti.

Askerliğini tamamlayan Cüneyt Arkın, 1963 senesinde katıldığı Artist dergisi yarışmasında birinci oldu. Halit Refiğ’in teklifi üzerine oyunculuk hayatına başlayan Cüneyt Arkın, 2 yıl içinde 30’dan fazla filmde yer aldı.

1964 yılında Gurbet Kuşları’nın final sahnesi ile kariyer basamaklarını hızlıca tırmanan Cüneyt Arkın, Halit Refiğ’in tavsiyesi üzerine aksiyon filmleri aracılığıyla kariyerini sürdürdü. Yüzlerce filmde başrol olan Cüneyt Arkın, Malkoçoğlu, Battal Gazi gibi filmlerde zorlu sahnelere imza atması sebebiyle özel bir oyuncu olarak görüldü. Bu nedenle de oyunculuk hayatında ciddi sakatlıklar yaşadı.

1980 yılında Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam, İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinde yer alan Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam filmi ile tam anlamıyla takdir topladı. Arkın, 90’lı yıllardan sonra polisiye dizilerde yer almaya başladı.

1972 yılında 4. Altın Koza Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu seçilen Cüneyt Arkın, bu ödülün sahibinin Yılmaz Güney olduğunu söyledi ve ödülü almayı reddetti.

Cüneyt Arkın, ardında başarılı bir oyunculuk kariyeri bırakarak 85 yaşında bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal