Akaryakıta indirim bekleniyor: Benzin, motorin ve LPG’ye indirim var mı? 2 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalı seyir sebebiyle akaryakıt fiyatları araştırmaları gündemin üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Araç sahipleri benzin, motorin ve LPG’de herhangi bir fiyat değişimi yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek için arama motorlarına yöneldi. İşte 2 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

02.06.2023-17:19 - (Son Güncelleme: 02.06.2023-17:19)

Dün 75 doların üzerine çıkan Brent petrolün bugünü 74,28 dolar seviyesinden kapatması sonrasında akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Son günlerde özellikle benzine gelen zamlar sonrasında araç sahiplerinin gündeminde yeni bir indirimin gelip gelmeyeceği sorusu yer alıyor. Güncel akaryakıt fiyatlarını ve sektördeki son gelişmeleri öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Benzin, motorin ve LPG’ye indirim var mı?

Benzin, motorin ve LPG’ye indirim var mı? 

Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, otogaza (LPG) bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruşluk bir indirim yapılması gündemde. Benzin ve motorinde ise herhangi bir zam veya indirim açıklaması yapılmadı. 

İstanbul'da otogaz litre fiyatı 10.74 liradan satılıyor.

Akaryakıt İndirim Son Dakika

2 Haziran 2023 akaryakıt fiyatları

İstanbul

Motorin litresi 19.42

Benzinin litresi 21.26

Ankara

Motorin litresi 19.76

Benzinin litresi 21.61

İzmir

Motorin litresi 19.86

Benzinin litresi 21.62

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal