Akaryakıt fiyatlarından indirim müjdesi: Gece yarısı pompaya yansıyacak

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların ardından benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Alınan son bilgilere göre benzin fiyatına bu gece yarısından itibaren indirim yapılacak. İşte son gelişmeler…

24.05.2024-09:49 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:42) Akaryakıt fiyatlarından indirim müjdesi: Gece yarısı pompaya yansıyacak

Milyonlarca araç sahibinin gündeminde anlık olarak değişiklik gösteren akaryakıt fiyatları yer alıyor. Brent petrol ve döviz kurundaki son gelişmeler ışığında benzin veya motorin fiyatlarında değişim yaşanıp yaşanmadığı hususu merak konularından birisi olarak dikkat çekiyor. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim mi geldi?

Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geldi?

NTV’de yer alan habere göre; petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, yakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Bu gece yarısından itibaren benzinde 1 lira 54 kuruşluk bir indirim yapılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarından indirim müjdesi: Gece yarısı pompaya yansıyacak

24 Mayıs 2024 benzin ve motorin fiyatları

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40.22 lira iken, benzinin litresi ortalama 42.74 lira olarak satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal