Bakan Şimşek yeni uygulamayı duyurdu: Vergi ihbarı dönemi başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadelenin daha etkin biçimde uygulanabilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde ‘vergi ihbarı’ döneminin başladığını duyurdu. Yeni uygulamayla beraber ihbarda bulunan vatandaşlara, tespit edilen kaçak vergi oranının yüzde 10’u ikramiye olarak verilecek. İşte detaylar…

24.05.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:41) Bakan Şimşek yeni uygulamayı duyurdu: Vergi ihbarı dönemi başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların ihbarda bulunmasını kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yeni ihbar kanallarının devreye alındığını duyurdu. Şimşek, yaptığı açıklamada, "Yapılacak vergi incelemesi sonucunda, ihbarda verilen bilgi doğrultusunda tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u oranında ihbar ikramiyesi ödenebilecek" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara kaçak verginin yüzde 10’u ödenecek

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, GİB'in yeni devreye aldığı kanallarla ilgili bilgi veren Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelede kararlılıklarını vurguladı. "Vatandaşlarımızın daha hızlı ve kolay ihbarda bulunabilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları kullanıma açtı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucunda, verilen bilgiye dayanarak tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u oranında ihbar ikramiyesi ödenebilecek" dedi.

Bakan Şimşek yeni uygulamayı duyurdu: Vergi ihbarı dönemi başladı

İletişim hatları açıklandı

AA’da yer alan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşların ihbar ve şikayetlerini kolayca, hızlı ve 7/24 yapabilmelerine imkan sağlamak amacıyla GİB'in internet sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi (VİMER) (189) hizmetleri güncellendi. Ayrıca, "BİP Vergi İhbarı Servisi", X ve Instagram'daki "gibihbar" hesapları üzerinden direkt mesaj (DM) yoluyla ve WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) da hizmete açıldı.

Bu kanallar aracılığıyla vatandaşlar, düşük KDV oranı uygulaması, IBAN/PTT çeki ile ödeme talep edilmesi, fiş/fatura verilmemesi, başka işletmenin POS cihazının kullanılması, mükellefiyet kaydının olmaması, sahte veya yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması, personel ücretinin elden ödenmesi, kira gelirinin beyan edilmemesi, tapu harcının eksik ödenmesi ve kaçak ürün satışı gibi konularda vergi ihbarında bulunabiliyor. Denetim işlemleri hakkında bilgi talep etmek isteyen vatandaşlar ise VİMER ihbar hattını (189) arayarak ya da gib.gov.tr veya Dijital Vergi Dairesi'ndeki Vergi İhbarı bölümünden kayıt numarası alarak ihbar ve şikayetlerini iletebiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal