Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme: Motorine indirim geliyor

Akaryakıt fiyatları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre motorin fiyatlarında indirim yapılacak.

23.04.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-17:37)

Araç sahipleri, Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan değişimlerle beraber sürekli güncellenen akaryakıt fiyatlarının son dakika gelişmelerini yakından izlemeye devam ediyor. Sektörden alınan bilgilere göre motorin fiyatlarına yeni bir indirim gelecek. 

Motorine indirim geliyor

Eğer fiyatlarda ani bir yükseliş yaşanmazsa, 25 Nisan 2024 Perşembe gününden itibaren motorinde 1 lira 40 kuruş civarında bir indirim bekleniyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olmasından dolayı, fiyat değişikliği gerçekleşmeyecek. Şu anki akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorinin litre fiyatı 42 lira 18 kuruş iken, benzinin litresi ise ortalama 43 lira 58 kuruş olarak belirlenmiş durumda.

Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme: Motorine indirim geliyor

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru izlenerek, belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal