Akaryakıt fiyatlarında son gelişmeler: Brent petrol 110 dolar seviyelerinde, motorine zam beklentisi!

Son günlerde gelen indirimler sonrası araç sahipleri akaryakıt fiyatlarında yaşanacak gelişmeleri yakından takip ediyor. Brent petrol güne 110 dolar seviyelerinde başlarken petroldeki bu artış vatandaşların aklına “Akaryakıt fiyatına zam gelecek mi?' sorusunu getirirdi. İşte akaryakıt fiyatlarında dair son gelişmeler...

15.04.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-11:22) Akaryakıt fiyatlarında son gelişmeler: Brent petrol 110 dolar seviyelerinde, motorine zam beklentisi!

Milyonlarca vatandaş akaryakıt fiyatlarında yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyor. Brent petroldeki her bir hareket Türkiye’deki fiyatları da yakından ilgilendiriyor. Bugün brent petrolün satış değeri 111 seviyelerinde olurken henüz herhangi bir zam yada indirim haberi gelmiş değil. Akaryakıttaki son indirim 12 Nisan günü 1 lira 4 kuruş olarak aktarılmıştı.

akaryakıta zam

Güncel benzin ve motorin fiyatları

İstanbul'da ortalama motorin litre fiyatı ortalama 20.21 liradan alıcı buluyor.

Benzinin litresi ise ortalama 19 liradan satışta.

Ankara'da benzin ve motorin fiyatı

Ankara'da motorin litre fiyatı ortalama 20.31 liradan satılırken,

Benzinin litresi ise ortalama 19.12 lira.

İzmir'de benzin ve motorin fiyatı

İzmir'de motorin litre fiyatı ortalama 20.31 liradan alıcı bulurken.

Benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan satışta.

Motorine tekrardan zam geliyor

Gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 79 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrol 100 doların altında, akaryakıt fiyatlarına 1 liradan fazla indirim beklentisi!

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanır?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Geçtiğimiz ayın zam şampiyonları motorin ve benzindi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımladığı Mart ayı enflasyon verilerine ilişkin Mart ayında en fazla fiyat artışı olan ürün yüzde 32.67 ile motorin olarak belirlendi. Motorini yüzde 24.41 ile benzin seyretti. Rusya'nın önemli akaryakıt üreticilerinden olması nedeniyle motorinde görülen fiyat yükselişi Avrupa'da olduğu şekilde Türkiye'de de benzinden daha fazla artış gösterdi. Bu nedenle motorin ve benzin arasındaki makas giderek genişledi. Motorinin litre fiyatı 21.23 liraya satışta alıcı bulurken benzinin litresi 19 lira olarak belirlendi. Motorin fiyatı 2022 senesinin ilk 3 ayında, Mart ayının son haftasındaki 23.59 liralık rekorundan inmesine karşın yüzde 66 arttı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal