ABD'nin ham petrol fiyat raporu, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi yarattı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından hazırlanan ve bir raporda petrol piyasalarında yüksek seviyede bir belirsizlik olduğuna dikkat çekildi. Raporda ayrıca 2022 yılına ilişkin Brent ve Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün fiyatlarındaki tahmin ise aşağı yönlü revize edildi.

13.04.2022-21:06 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-21:06) ABD'nin ham petrol fiyat raporu, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi yarattı!

2022 Nisan ayına ait kısa dönem enerjiye ilişkin görünümlerle ilgili bir rapor hazırlayan ABD Enerji Enformasyon İdaresin (EIA), bu yıla ait ham petrol tahminlerini de rapora ekledi. 2022 yılı içi Brent ham petrolün ortalama varil fiyatını 103,37 dolar civarında olacağını öngören EIA, fiyat tahminini bu yönde yaptı. Brent petrolün Mart ayı fiyatı 105,92 dolar seviyelerindeydi.

Raporda aynı zamanda Batı Teksas türü (WTI) olarak sunulan ham petrolün varil fiyatının da yine 2022 yılında 97,96 dolar olacağı öngörülürken WTI’nın Mart ayı varil fiyatının 101,17 dolar olarak tahmin edildiği ve bu şekilde kayıtlara geçtiği öğrenildi.

ABD'nin ham petrol fiyat raporu, akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi yarattı!

2023 yılında Brent petrolün varil fiyatının 92,57 dolardan satılması, WTI ham petrolün varil fiyatının da 88,57 dolardan satışa sunulmasının beklenildiğinin belirtildiği raporda Rusya'nın Ukrayna ile devam ettirdiği savaş ile birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC ve OPEC+ koalisyonunun üretim kararlarının beklenilenden daha yavaş ilerlemesinden dolayı enerji arzı konusunda bir belirsizlik oluşturduğu aktarıldı.

ABD'nin ham petrol fiyat raporu akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi?

Farklı petrol üreticilerinin ülkelerin tutum ve makroekonomik gelişmeleri çerçevesinde olası petrol talepler doğrultusunda olası etkilerinin, yılın sonlarına doğru fiyatlarda bir etkileme meydana getirebileceği öngörüsünün paylaşıldığı raporda 2023 yılına kadar stokların günlük 500 bin varil gibi artış göstereceği ve bu durumunda akaryakıt fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşturacağı ifade edildi.

ABD'nin ham petrol fiyat raporu akaryakıt fiyatlarını etkileyecek mi?

EIA'nın hazırladığı raporda aynı zamanda ABD genelinde günlük ham petrol üretiminin 2022 yılında 12 milyon varil olmasının beklenildiği belirtilirken, geçtiğimiz yıl bu miktarın yaklaşık olarak 11 milyon 200 bin varil olduğuna dikkat çekildi.

Üretim alanının genişlemesiyle birlikte bu miktarın 2023 yılında 13 milyon varil seviyelerinde gerçekleşebileceği ifade edilen raporun sonunda böyle bir durumda üretimin yıl sonunda en yüksek yılık artışa ulaşacağının öngörüldüğü de kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal