İsviçre aylık 62 bin TL maaşla çalıştıracak işçiler arıyor! Dünyanın her yerinden alımlar var. Yurt dışında çalışmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın!

İşsizlik artışı ve yurtdışında çalışma isteği artışı nedeniyle milyonlarca insan yurtdışı iş fırsatlarını araştırmaya başladı. Bu kişilere sevindiren haber İsviçre'den geldi! Toplamda 85 bin kişiyi ülkesinde çalıştırmak üzere işe almaya hazırlanan İsviçre'de çalışma şartları nelerdir? Ne kadar maaş ile çalıştırılacak? Kimler gidebilir? İşte tüm ayrıntılar...

13.04.2022-16:20 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-18:31) İsviçre aylık 62 bin TL maaşla çalıştıracak işçiler arıyor! Dünyanın her yerinden alımlar var. Yurt dışında çalışmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın!

Son zamanlarda yurtdışında hem okumak hem de çalışmak isteyenlerin sayısı artışa geçti. Milyonlarca insan hangi ülkelerin, hangi şartlar ile, ne kadar maaş ile, hangi mesleklerde işçi alımı yaptıklarını araştırıyor. Bazı ülkeler dünyanın her ülkesinden çalıştırmak üzere insanları ülkelerine davet ediyor. Bunlardan bir tanesi de İsviçre oldu. Kendi ülkesinde eleman bulmakta zorlanan İsviçre işçi alımı yapacağını duyurdu. Farklı ülkelerden, farklı alanlar için toplamda 85 bin kişi alınacak. İşçi alımı yapılacak sektörlerin başında sağlık sektörü, turizm sektörü, teknisyen, mühendis, hemşire geliyor. Şu an itibari ile 85 bin işçi açığı bulunan İsviçre'de bu yılın sonuna kadar bu sayı 365 bin kişiye kadar çıkabilir.

İsviçre'de Çalışma Şartları

İsviçre'ye gitmek için:

Öncelikle bir ülkede çalışmak için gitmek isteyen kişi buradan davet almak zorundadır. Bunun için ise 'DynaJobs', 'Adecco' gibi kurumlar devreye giriyor. Bu gibi kurumlara başvurunuzu yaparak size en uygun işi bulabilirsiniz. Daha sonra bu ülkeden gelecek çalışma davetini beklemeniz gerekmektedir. O ülkeye gitmek ve çalışabilmek için ise şu şartlar bulunmakta:

1- Belirtilen ve istenen düzeyde yabancı dil bilgisi zorunlu.

2- İsviçre'ye gittiğiniz taktirde, ordaki devletten veya herhangi bir kurumdan sosyal yardım talep etmeden yaşamanız ve geçim sıkıntısı çekmemeniz ve bunu da kanıtlamanız istenmektedir.

3- Oturabileceğiniz hali hazırda bir ev göstermeniz gerekmektedir.

İsviçre'de verilen ücretler ne kadar?

Bilindiği üzere İsviçre dünyanın en zengin ve varlıklı ülkeler arasında yerini alıyor. 2020'de yapılan zam ile birlikte İsviçre'de saatlik çalışma ücreti 23 İsviçre Frangı, aylık maaş ise 4 bin İsviçre Frangına çıkmıştı. Bu da Türk Lirası ile karşılaştırıldığında; saatlik 360 lira ve aylık 62 bin liraya tekabül ediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal