ABD'de gerçekleşen metro saldırısının sır perdesi aralanıyor: Saldırganı bulana 50 bin dolar ödül!

ABD'de New York’da meydana gelen silahlı saldırıda yaralananların sayısı 16'ya çıkarken, 5 kişinin durumunun kritik ancak aynı devam ettiği aktarıldı. New York polis müdürlüğü, saldırganın 62 yaşında Frank James isimli bir adam olma ihtimali üzerinde durarak 50 bin dolar ödül koyduğunu açıkladı.

13.04.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-10:46)

Amerika Birleşik Devletleri, ülkenin en popüler şehirlerinden New York'taki metroya gerçekleştirilen saldırının etkisini yaşamaya devam ediyor. New York’ta bulunan Brooklyn metro istasyonunda gerçekleştirilen silahlı saldırıya dair açıklamalarda bulunan New York Polis Departmanı (NYPD), saldırının terör eylemi olarak araştırılmadığın belirtti.

James'in saldırıdan önce sosyal medya üzerinden evsizlik ve evsizlerle ilgili "rahatsız edici" paylaşımlar yaptığı da tespit edildi.

Saldırı bir terör olayı olarak soruşturulmuyor

NYPD, "New York'ta bu sabah 36'ıncı Cadde metro istasyonunda meydana gelen bir silahlı saldırı olayını soruşturuyoruz. Metrolarımızda şu anda bilinen hiçbir patlayıcı cihaz bulunmadığına dair halkı temin etmek istiyoruz. Bu olay terör olayı olarak soruşturulmuyor." açıklamasını yaptı.

Yaralı sayısı 16'ya yükseldi, 5'inin durumu riskli

Saldırının arkasında yatan sebebin daha öğrenilmediğini açıklayan NYPD, saldırıdan yaralanan vatandaşların sayısının 16'ya çıktığını belirterek, 10'unun sağlık durumunun iyiye gittiğini, 5'inin sağlık durumunun da "kritik ancak aynı devam ettiğini" aktardı.

ABD'de gerçekleşen metro saldırısının sır perdesi aralanıyor: Saldırganı bulana 50 bin dolar ödül!

Saldırgan "Frank James" adında bir erkek iddiası

Yetkililer söz konusu saldırının arka planında 62 yaşındaki Frank James adındaki bir şahsın olabileceğini duyurdu. James'in Philadelphia'da bir minibüs kiraladığı ve Brooklyn'e yolculuk yaptığını ve saldırı olayının yakınlarında da bu kiralanan minibüsün bulunduğunu ifade etti. Yetkililer şimdilik James'in yakalanmadığını kaydederken, şahsın yakalanmasına destek olacak kişilere 50 bin dolar ödül verileceğini de aktardı. Frank James'in saldırıdan önce sosyal medya platformları aracaılığıyla evsizlik ve evsizlerle ilgili "rahatsız edici" paylaşımlarda bulunduğu da öğrenildi.

Gaz maskesi takıp saldırmış

Metro istasyonundaki saldırıya şahit olanlar saldırganın gayet normal bir şekilde gaz maskesi takarak saldırıyı yaptığını ve rastgele ateş açtığını söyledi. Saldırganın ayrıca bir gaz bombası kullandığı ve metronun kapısının açılmaması sebebiyle yolcuların içeride saldırganla beraber bir sürer kaldığı da öğrenildi.

ABD'de gerçekleşen metro saldırısının sır perdesi aralanıyor: Saldırganı bulana 50 bin dolar ödül!

Kiralık araçta 380 kalibrelik tabanca ve şarjörler bulundu

Bunun yanında saldırının yaşandığı metro istasyonun çevresinde yer alan kiralık araçta incelemelerde bulunan yetkili isimler 380 kalibrelik bir tabanca ve çok sayıda şarjör bulunduğunu da aktardı. Saldırganın 36'ncı caddede görme açısından çıktığı belirtilirken bölgede hiçbir kamera olmadığı da dikkatleri çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal