New York Times meydanında patlama yaşandı: Yetkili isimlerden ilk açıklama geldi!

New York’un dünyaca ünlü meydanı Times Meydanı’nda bir patlama sesi duyulması büyük çapta paniğe sebep oldu. Patlamanın etkisiyle etrafta bulunan yüzlerce kişi bölgeden endişeyle kaçışırken olayla alakalı resmi birimlerden açıklamalar geldi.

11.04.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-11:36) New York Times meydanında patlama yaşandı: Yetkili isimlerden ilk açıklama geldi!

New York'ta bulunan ve bölgenin en turistik merkezi olan olan Times Meydanı'nda duyulan patlama sesi büyük telaşa sebep oldu. 

Times Meydanı'nda patlama meydana geldi

New York'un en yoğun ve en çok ziyaret edilen bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından çevrede bulunan yüzlerce vatandaş koşarak alandan uzaklaşmaya çalıştı. Yaşanan patlama sonrası kısa süre içerisinde olay yerine polis ekipleri sevk edilirken emniyet ekipleri söz konusu bölgeyi karantina içerisine aldı

Dünyaca ünlü meydanda patlama yaşandı: Yetkili isimlerden ilk açıklama geldi!

Patlamanın sebebi açıklandı

Söz konusu patlamanın nedeni olarak akıllara hemen terör saldırısı gelse de yetkili isimler hemen beklenen açıklamayı yaptı. Buna göre söz konusu açıklama New York İtfaiyesi'nden (FDNY) geldi.

FDNY'den yaptığı açıklamada patlamanın kablo arızası sebebiyle meydana geldiğini, söz konusu arızanın rögarda patlama olmasına sebep açtığı bilgisini verdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir haber doğrultusunda, patlamanın ardından 229 Batı 43. Cadde'de yüksek karbon monoksit seviyeleri yayıldığı saptandı.

Dünyaca ünlü meydanda patlama yaşandı: Yetkili isimlerden ilk açıklama geldi!

Ölen veya yaralanan olmadı

İtfaiyenin yaptığı açıklamada patlama sebebiyle yaşanan olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı aynı zamanda kimsenin de yaralanmadığı bilgisi aktarıldı. 

Bunun yanında suç oranlarının çok hızlı bir şekilde artış gösterdiği New York bu duruma süratli bir şekilde çare arıyor. Öyle ki kentteki suç oranı geçtiğimiz seneye göre yüzde 44,13 oranında artmış vaziyette.

Silahlı saldırıların da artışta olduğu belirtilirken açıklamalarda da 2021 yılına nazaran yüzde 14,5 yükseldiği söyleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal